Saturday, November 16, 2013

Θέλουν τζαμί και την Αγια Σοφιά. -O κ. Αρίντς δήλωσε «πολύ ευτυχής» για τη μετατροπή δύο άλλων πρώην ναών της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και τη Νίκαια

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εισηγείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, διευρύνοντας την ατζέντα των κοινωνικών και θρησκευτικών ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία....

«Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς, κατα τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες» πρόσθεσε ο Αρίντς που πρόσφατα ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα των κοινών φοιτητικων κοιτώνων αρρένων και θηλέων.
  • O κ. Αρίντς δήλωσε «πολύ ευτυχής» για τη μετατροπή δύο άλλων πρώην ναών της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και τη Νίκαια, σε τζαμιά αποφάσεις από μερίδα σχολιαστών θεωρείται ότι προεξοφλούν και τη μετατροπή του μεγαλύτερου μνημείου της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.

Ο ίδιος ο Ενρτογάν έχει στο παρελθόν προτείνει η Αγία Σοφία να παραμείνει ως έχει.
Πρόσφατα πάντως ο ιμάμης του γειτονικού Μπλε Τζαμιού αιτήθηκε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ώστε η Κωνσταντινούπολη να μπορεί να εξυπηρετεί το πλήθος των πιστών που συρρέουν κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών εορτών.

  • Στην πολεμική για το θέμα πρέπει να προστεθεί και το κύριο άρθρο στο επίσημο περιοδικό των -κατά 49% ελεγχόμενων από το κράτος- Τουρκικών Αερογραμμών, το οποίο υπεστήριζε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Μουσείο, συνιστά ρήξη με τις βουλές του Μωάμεθ Β', του Πορθητή.
ethnos.gr
16/11/13
--
-
 ΣΧΕΤΙΚΑ:
------------------------

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin