Monday, November 4, 2013

Συνάντηση Παπούλια με τον Αλβανό ομόλογό του. -ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ.

Με τον Αλβανό πρόεδρο, Μπουγιάρ Νισάνι συναντήθηκε κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στα Τίρανα, ο Κάρολος Παπούλιας.

Αυτή την ώρα, οι δύο πρόεδροι και τα μέλη των αντιπροσωπειών έχουν συνομιλίες και στις 12:45 (ώρα Ελλάδας) οι κ.κ. Παπούλιας και Νισάνι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.
Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Βουλής Ιλίρ Μέτα και θα συμμετάσχει σε ελληνο-αλβανικό φόρουμ για οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα.

Αύριο, ο κ. Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο των Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα και μετά θα μεταβεί με ελικόπτερο τον ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κλεισούρα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο κοιμητήριο των πεσόντων του έπους του '40. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Αργυρόκαστρο και περιοχές, όπου ζει η ελληνική μειονότητα.
Χθες είχε επαφές με τα μέλη της ελληνικής ομογένειας και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Εν τω μεταξύ, υποστηρικτές του κόμματος PDIU (κόμμα των "τσάμηδων") πραγματοποιούν, αυτή την ώρα συγκέντρωση ζητώντας από τον "αξιότιμο Έλληνα πρόεδρο", όπως τόνισαν, να συμβάλει στην επίλυση του "τσάμικου". Οι διοργανωτές είχαν προαναγγείλει τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης απέναντι από το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά η αστυνομία δεν έδωσε άδεια και οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του PDIU μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο.
 ethnos.gr
4/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin