Thursday, November 21, 2013

«Χωρίς κανέναν υπάλληλο οι γραμματείες των Τμημάτων Πληροφορικής και Χημείας». -Ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής εργαζομένων ΕΚΠΑ

Οι εν λόγω γραμματείες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξυπηρετούν αντίστοιχα 2.051 και 1.862 προπτυχιακούς φοιτητές (σε «κανονικά» έτη φοίτησης), 760 και 309 μεταπτυχιακούς και 240 και 130 υποψήφιους διδάκτορες (στοιχεία δημοσιευμένων εκθέσεων εσωτερικής αξιολόγησης).
Τα στοιχεία που παραθέτει η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του ΕΚΠΑ προκύπτουν, όπως εξηγεί, υπολογίζοντας μόνο τους εργαζόμενους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης του κλάδου τους και εκείνους που είναι σε αργία εν  αναμονή πειθαρχικού λόγω μη απογραφής, και απολύτως ενδεικτικά - και χωρίς να συνυπολογίζονται οι 498 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατόπιν μοριοδότησης.

Με έναν υπάλληλο, όπως υποστηρίζουν οι απεργοί, θα βρεθούν οι γραμματείες των Τμημάτων Γαλλικής Φιλολογίας και Φαρμακευτικής. Η γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας εξυπηρετεί 3.329 προπτυχιακούς φοιτητές, 72 μεταπτυχιακούς και 48 υποψήφιους διδάκτορες.
Τονίζουν επίσης ότι αποδεκατισμένες (με μείον 5 και πάνω εργαζόμενους) είναι οι γραμματείες των Τμημάτων Ιατρικής, Νομικής και Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Η γραμματεία της Ιατρικής εξυπηρετεί 2.918 προπτυχιακούς φοιτητές, 1.779 μεταπτυχιακούς και 10.463 υποψήφιους διδάκτορες.
Ακόμη, αναφέρουν πως, ενδεικτικά, σε 11 γραμματείες Τμημάτων, όποτε ανοίξουν, δε θα υπάρχει:
- Σε 3 το 20-25% του προσωπικού.
- Σε 1 το 33%.
- Σε 2 το 39%.
- Σε 1 το 43%.
- Σε 1 το 60%.
- Σε 2 το 67%.
- Σε 1 το 75%.

Η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του ΕΚΠΑ υπογραμμίζει παράλληλα ότι «υπηρεσίες βασικότατες για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών των φοιτητών έχουν υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα. Ενδεικτικά, η μηχανογράφηση, υπηρεσία απαραίτητη για την καταχώρηση της βαθμολογίας, την έκδοση πτυχίων και πιστοποιητικών, κ.α. βρίσκεται με το 40% των εργαζόμενων σ’ αυτή σε διαθεσιμότητα».
Επιπλέον, «χωρίς φύλαξη θα μείνουν αρκετά κτίρια. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι οι 9 εργαζόμενοι, μόνιμοι και ΙΔΑΧ, στη φύλαξη του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής είναι είτε σε διαθεσιμότητα είτε σε αργία».
 naftemporiki.gr
21/11/13
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin