Thursday, November 28, 2013

Ψευδοκράτος: Οι Τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα στους φυσικούς πόρους.

Οι Τουρκοκύπριοι, ως συνιδιοκτήτες της Κύπρου, έχουν ίσα δικαιώματα στην εξόρυξη και διαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου, και ως εκ τούτου είναι φυσικό να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, σύμφωνα με το λεγόμενο "υπουργείο εξωτερικών" των κατεχομένων.

Σε γραπτή δήλωση, το λεγόμενο "υπουργείο" αναφέρει ότι οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης ήταν αβάσιμες και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε μονομερώς δραστηριότητες στην περιοχή (ΑΟΖ), με αποτέλεσμα να απειληθεί η σταθερότητα.


Προστίθεται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση με καλή θέληση και διάλογο, ωστόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έδωσε θετική απάντηση σε σχετικές προτάσεις που υπέβαλε η τουρκοκυπριακή πλευρά στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2011 και το 2012.

Το λεγόμενο "υπουργείο εξωτερικών" καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει πολιτικές που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, ώστε να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, να δοθεί έμφαση στην έναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, και να υπάρξει κοινή βάση για εξόρυξη υδρογονανθράκων μέχρι την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

mme.gr
28/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ντροπή τους και ντροπή μας – Βαρύ το «τιμολόγιο» της τουρκικής εισβολής

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin