Saturday, November 30, 2013

2 Ναυτικά μίλια από το Κάβο Γκρέκο το Μπαρμπαρός. -Εκπέμπει κανονικά την ακριβή του θέση, δείχνοντας την πορεία που ακλουθεί

Από: Μαρία Στυλιανού
Συνεχίζει επιδεικτικά την πολιτική της πρόκλησης έναντι της Κύπρου, η Τουρκία. 

Όχι μόνο σε κυπριακά χωρικά ύδατα, αλλά και κατά μήκος της κυπριακής ακτογραμμής Αμμοχώστου – Παραλιμνίου, πλέει παράνομα από το πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, διενεργώντας, όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα, σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κάνει αισθητή την παρουσία του, εκπέμπει κανονικά την ακριβή του θέση, δείχνοντας την πορεία που ακλουθεί. Σημειώνεται πως το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μην εκπέμπει σήμα στο δορυφόρο, ωστόσο οι Τούρκοι ενεργοποιούν και απενεργοποιούν την εν λόγω υπηρεσία, όποτε κρίνουν σκόπιμο, θέλοντας να κάνουν επίδειξη παρουσίας στην περιοχή που επιθυμούν.


Όπως προκύπτει, το Barbaros, κάνει αισθητή της παρουσία του από την Παρασκευή το απόγευμα, που έπλεε ανοικτά του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα. Συνέχισε την πορεία του προς τον κόλπο της Αμμοχώστου, ενώ το πρωί σήμερα βρέθηκε περίπου 2 ναυτικά μίλια από το Κάβο Γκρέκο.

Σημειώνεται πως το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο συνοδεύεται από μια Κορβέτα (M/V Bravo), η οποία έχει απενεργοποιημένη την υπηρεσία αποστολής σήματος δορυφορικά. Ωστόσο, στις πληροφορίες που δίνονται, δηλώνεται ως πλοίο, το οποίο συνοδεύει το Μπαρπαρός.


Το τουρκικό σεισμογραφικό συνοδεύεται επίσης από ρυμουλκό υποστήριξης.


Τονίζεται ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή για έξοδο του Μπαρμπαρός, μόλις η Ε/κ πλευρά ανακοίνωσε, πριν από μια εβδομάδα την άτυπη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Έρογλου, για το κυπριακό. 


Η ενέργεια αυτή παραπέμπει στη γνωστή τακτική της Άγκυρας για συντήρηση του κλίματος έντασης στην περιοχή με φόντο πάντα το φυσικό αέριο. 

- See more at: www.sigmalive.com
30/11/13
----

--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 


1 comment :

  1. Στα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο πλέει το τουρκικό σκάφος Barbaros....

    Αμμόχωστος: Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει από το πρωί παράνομα σε κυπριακά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα κατά μήκος της κυπριακής ακτογραμμής Αμμοχώστου – Παραλιμνίου, πραγματοποιώντας – όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα – σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή.

    Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος είναι ορατό από το Κάβο Γκρέκο, ενώ θέλοντας προφανώς να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, εκπέμπει κανονικά την ακριβή του θέση.

    Χθες το Barbaros έπλεε στα ανοικτά του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα και συνέχισε την πορεία του προς τον κόλπο της Αμμοχώστου.
    - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/173948/sta-anoikta-tou-kavo-gkreko-pleei-to-tourkiko-skafos-barbaros#sthash.exR5oBIu.dpuf
    30/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin