Friday, November 8, 2013

ΚΥΠΡΟΣ/ΥΠΑΜ: Σημαντικά έργα στην Αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» το 2014. -Εορτασμός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημαντικά βελτιωτικά έργα αναμένεται να γίνουν τον επόμενο χρόνο στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος παρέστη  στην εκδήλωση στην αεροπορική βάση  για  τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το  2014, είπε χαρακτηριστικά, «προγραμματίζονται σημαντικά βελτιωτικά έργα εδώ στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου για να μπορέσει να ανταποκριθεί  καλύτερα σε αυτό το σημαντικό της ρόλο, όσον αφορά τις διευκολύνσεις σε φιλικές χώρες αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς».



Ο Υπουργός Άμυνας επανέλαβε τον σημαντικό ρόλο της υποδομής που διαθέτει η Κύπρος σημειώνοντας ότι η βάση προσθέτει στο να ενισχυθεί η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση αλλά και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή.

Η Κύπρος μετατρέπεται όπως είπε, σε παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην εορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας ο κ. Φωτίου, συνεχάρη τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας για το σημαντικό έργο που επιτελούν εν μέσω αντίξοων συνθηκών και πρόσθεσε «σήμερα, ανήμερα μιας  μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της Ορθοδοξίας οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας γιορτάζουν διπλά γιατί, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας. Χρόνια λοιπόν σε όλους, πάνω από όλα όμως, χρόνια πολλά στο προσωπικό, τους οπλίτες και τα στελέχη της πολεμικής μας αεροπορίας».

Ο Υπουργός Άμυνας, έστειλε επίσης το μήνυμα, ότι οι  ένοπλες δυνάμεις της χώρας παρά την οικονομική κρίση, παρά τις αντίξοες οικονομικές  συνθήκες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Της επίσημης τελετής προηγήθηκε δοξολογία και ακολούθησε ημερήσια διάταξη από τον Διοικητή της Αεροπορικής Βάσης Αντιπτέραρχο Λεωνίδα Τσιούτρα.
Στo πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε στατική έκθεση πτητικών μέσων και οπλικών συστημάτων της αεροπορίας.

Στον επίσημο εορτασμό για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας  παρέστησαν ο  Αρχηγός  της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός  Νάσης,  οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.

mme.gr
8/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin