Thursday, October 31, 2013

Οι φατρίες ...

ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΙΑΓΚΙΟΖΗ
Στα δελτία ειδήσεων των 8 της τηλεόρασης το 95% έχει πια ως περιεχόμενο τη δράση των φατριών. Οι γιατροί, οι νοσοκομειακοί, οι λάτρεις του ναζισμού (6%-9% παρακαλώ στις πανελλήνιες μετρήσεις), οι συνδικαλιστές, οι εφοπλιστές, οι ταγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάποιοι και από το δικό μας το σόι της τάχα ενημέρωσης πρωταγωνιστούν και ξαφνικά όλοι πέφτουμε από τα σύννεφα.
Οι πιο απλοϊκοί ενημερωτές της κοινής γνώμης μιλούν γι' ανθρώπους «της διπλανής πόρτας» και κάνουν πως δεν ξέρουν ότι οι κερατάδες αυτοί χρόνια ήσαν στελέχη σε τοπικές και πανελλήνιες φατρίες.
Ο καλός ο βενζινοπώλης χρόνια νοθεύει τα καύσιμα, είναι στη γειτονιά μας και, όταν οι δικαστικές αρχές επιτέλους βάζουν τη φάτσα του στο δελτίο των 8, αναρωτιόμαστε «πού τον ξέρω... πού τον ξέρω...».

Η φατρία των σούπερ μάρκετ ξαφνικά μας λυπήθηκε που άδειασε το πορτοφόλι μας και κάνει διαφήμιση συνεχώς μέχρι 40% και το μυαλό μας πάει στα πονηρά «άρα, μας έβαζε νωρίτερα 40% καπέλο».
Οι φατρίες των βουλευτών κοιτάζουν να βολέψουν «τους δικούς τους» και τώρα με νύχια και με δόντια προσπαθούν σαν «γραμμή Μαζινό» να κρατήσουν μακριά την τρόικα, που έχει άμεσες απαιτήσεις: «Απολύστε τους».
Οι φατρίες των πανεπιστημίων, των δασκάλων, των καθηγητών και των «ανιστόρητων» ιστορικών ποιους προσπαθούν να κοροϊδέψουν;
Οι φατρίες των δημοσίων υπαλλήλων των πολεοδομιών της χώρας, του ΙΚΑ, των μεταφορών, των αγροτοσυνδικαλιστών ζουν και ευημερούν και σήμερα ακόμη, και μας φτύνουν κατάμουτρα.
Οι παλιοί λέγανε «κι ο άγιος φοβέρα θέλει». Ε, λοιπόν, τέτοιος λαός που είμαστε, φοβέρα θέλουμε. Ναι, εκεί καταντήσαμε. Κι αφού έτσι έχουν τα πράγματα, η βραδυπορούσα Δικαιοσύνη μας «ας βάλει φτερά στα πόδια της», κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης, κύριε Αθανασίου, για να μην παρέρχεται ο εύλογος χρόνος και οι Μαζιώτηδες και κάποιοι «έγκλειστοι» μας απειλούν, επειδή έχουν πάρε δώσε με φατρίες «ορισμένων» δικηγόρων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Από το Λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη: φατρία: ομάδα ανθρώπων που προωθεί δικά της συμφέροντα, συχνά εις βάρος του ευρύτερου συνόλου.
 agelioforos.gr
30/10/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin