Tuesday, October 8, 2013

Τρεις Έλληνες Υφυπουργοί στην Κυβέρνηση Έντι Ράμα!. -Εκτός από τον Αντ/δρο της Βουλής Βαγγ. Ντούλε.

Τρεις Έλληνες μειονοτικοί από το κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) θα συμμετέχουν στην Κυβέρνηση του Έντι Ράμα, εκτός φυσικά, όπως ήδη έγραψε ο «Π.Λ.», από τον Πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος εκλέχτηκε στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής. 
 
Ο λόγος για τον υποψήφιο βουλευτή Αργυροκάστρου, τον εκ Δερβιτσάνης Άλκη Πούλη (φωτό), ο οποίος αναλαμβάνει Υφυπουργός Εξωτερικών, θέση «κλειδί» για την περαιτέρω προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Πρόκειται για έναν νέο, διακεκριμένο επιστήμονα Σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και πάντα με το ενδιαφέρον του στραμμένο στα προβλήματα της πατρίδας του, ιδιαίτερα σ’ εκείνα της ελληνικής ομογένειας. 

Αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές, η μόρφωσή του, η πολυγλωσσία του, οι εμπειρίες του και η συνεπής στάση που όλα αυτά τα χρόνια κρατάει, φαίνεται ότι έπεισαν τον Βαγγ. Ντούλε να τον προτείνει για μια τόσο σημαντική θέση στη νέα αλβανική Κυβέρνηση. 

Οι άλλοι δυο μειονοτικοί που αναλαμβάνουν θέσεις στην σοσιαλιστική Κυβέρνηση είναι η  Ολγιάνα Πρίφτι (Υφυπουργός Περιβάλλοντος) και ο Γιάννης Μπάμπης (Υφυπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης των Υδάτων).
***
• Οι σχέσεις των δυο λαών, ως γνωστόν, περνάνε κατά καιρούς από διάφορες φάσεις και διακυμάνσεις, οι ισορροπίες είναι λεπτές, γι’ αυτό και η παρουσία Ελλήνων στην Κυβέρνηση Ράμα - ιδιαίτερα αυτή του Άλκη Πούλη στο Υπ. Εξωτερικών  - είναι σημαντική.


Η παρουσία των τριών Υφυπουργών, όπως και αυτή του Βαγγ. Ντούλε στην Αντιπροεδρία της Βουλής αναμένεται να βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων της ελληνικής μειονότητας, η οποία ουκ ολίγα έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια.
Ελπίδα όλων λοιπόν είναι ότι με την συμμετοχή των «4» στην Κυβέρνηση Ράμα θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ο καιρός θα το δείξει…

http://www.proinoslogos.gr
8/10/13
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin