Thursday, October 3, 2013

Η ναζιστική Τουρκία απαγόρευσε την λειτουργία στο Αϊβαλί. Λογικό. Η τουρκία “καθάρισε” με τις μειονότητες, διδάσκοντας τον Χίτλερ.


…άρα δεν τίθεται θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων κάποιας “συνωστισμένης μειονότητας”.

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ (ΑΪΒΑΛΙ)

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας δεν επέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στον ανακαινισμένο ιστορικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην απάντηση που έδωσαν μόλις 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη τέλεση της θείας λειτουργίας προέβαλαν γραφειοκρατικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα πριν έξι μήνες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μετέβη τελικά στο Αϊβαλί, και η Θεία Λειτουργία καθώς και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ξενοδοχείου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών απερίφραστα καταγγέλλει αυτή την ενέργεια των τουρκικών αρχών, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και ευθεία προσβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Τουρκία, παρά τις επίσημες εξαγγελίες περί εκδημοκρατισμού, εξακολουθεί να περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων.
 http://olympia.gr
3/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin