Saturday, October 26, 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ, εν όψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940. -Και οι κληρικοί της Ελλάδος υπέρ του δικαίου των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα



Ψήφισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις εξέδωσε (από τον Φεβρουάριο!) ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε), το οποίο απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβερνήσεως, τους αρχηγούς των Κομμάτων και τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, καθώς επίσης και στον πρέσβυ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Φυσικά από τα ΜΜΕ δεν μεταδόθηκε τίποτε...

«Καταθέτουμε παράλληλα την απορία μας, δια το ότι, με εξαίρεση τις επερωτήσεις ορισμένων βουλευτών, δεν έχει έλθει το θέμα ουδέποτε, προ ημερησίας διατάξεως, στην Ολομέλεια της Βουλής», διερωτάται το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. στην συνοδευτική επιστολή του ψηφίσματος. «Επειδή θεωρούμε ότι το θέμα των "Γερμανικών Αποζημιώσεων", ιδίως στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας είναι υψίστης σημασίας, παρακαλούμε διά τα καθ` υμάς», προστίθεται.
Το ψήφισμα του Ι.Σ.Κ.Ε. για τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι το κατωτέρω:
«ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
Η Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε), κατά την Συνεδρίαση της 21 Φεβρουαρίου 2012, αποφάσισε ομόφωνα: 

Υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του «Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει και να διεκδικήσει:
1. Την επιστροφή του κατοχικού δανείου, που οι δυνάμεις κατοχής υποχρέωσαν την χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων,
2. Τις γερμανικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας,
3. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα Μουσεία μας και τους Αρχαιολογικούς χώρους,
4. Τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλαδή τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής σε βάρος των κατοίκων εκατό περίπου ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών, αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.
5. Το ποσό της επιστροφής του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων να διατεθεί κατά προτεραιότητα για την προβολή του δημογραφικού προβλήματος, που απειλεί άμεσα με αφανισμό τον τόπο μας, την παιδεία και τη δημόσια υγεία»...
ΥΓ: Για όποιον θέλει να ιδεί περισσότρους φορείς, συλλόγους, κλπ.  που ταυτίζονται και ζητούν από μια κουφή κυβέρνηση τα παραπάνω, μπορεί να ιδεί τον πλήρη κατάλογο στο βιβλίο μου «Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αι.», εκδ. Κάδμος, 2013.


Νέα βιβλία για τις γερμανικές οφειλές προς την χώρα μας 
Η Γερμανία μας χρωστά 510 δισ. ευρώ, ενώ το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος αγγίζει τα 340 δισ. ...

Η Ελλάς, που εβίωσε συνδυασμένη τριπλή (γερμανική, ιταλική και βουλγαρική) Κατοχή επί Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εβίωσε παράλληλα πιο επώδυνα την περίοδο αυτή, από οιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη! Αυτό αποδεικνύεται και από τον τεράστιο αριθμό έργων (βιβλίων, δοκιμίων, ημερολογίων, ποιητικών, θεατρικών, εικαστικών, κ.ά.) που φιλοτέχνησαν οι πνευματικοί της άνθρωποι. Μόνο τα βιβλία που συνέγραψαν οι συγγραφείς και εκδόθηκαν με αποκλειστικό θέμα την περίοδο της Κατοχής, υπερβαίνουν τα 1.500! (Μπορείτε να τα δείτε στο βιβλίο μου «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος, 2011). Ουδεμία άλλη χώρα έχει να επιδείξει τέτοιον συγγραφικό και εκδοτικό οργασμό, για την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο ίδιος οργασμός φαίνεται να ξαναφουντώνει τώρα, που η συμπεριφορά της - ευεργετηθείσης και από την Ελλάδα - αφερέγγυας και ασυνεπούς Γερμανίας, βιώνεται ως νέα Κατοχή ...

Μετά από αρκετό καιρό αναζητήσεως στοιχείων και μελέτης κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Άγγ. Παπαλεξόπουλου, υπό τον τιτλο «Η γερμανικη οφειλή προς την Ελλάδα, από τα χρόνια της Κατοχής»... Το λησμονημένο κατοχικό δάνειο. Το δάνειο που οι δυνάμεις Κατοχής, υποχρέωσαν την χώρα μας να πάρει το 1942, να υποστεί όλα τα έξοδα διατροφής των στρατευμάτων τους, να υποστεί όλα τα δεινά της πείνας, των ομαδικών σφαγών και εκτελέσεων... με την ελπίδα να αποζημιωθεί (υλικά τουλάχιστον), μετά την λήξη του Πολέμου. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1950 ουδέποτε ετόλμησαν, όπως λέει ο συγγραφέας, να ζητήσουν από την Γερμανία το ποσόν που έπρεπε, παρ' ότι υπήρχαν επίσημα έγγραφα και υπογραφές και από τις δύο χώρες.... Κι έτσι φθάσαμε στο σήμερα.... Φθάσαμε στην εξαθλίωση της χώρας μας. Ο συγγραφέας και νομικός προσπάθησε να υπολογίσει το ακριβές ύψος του δανείου, με υπολογισμούς συν τους τόκους υπερημερίας, συν την τότε διαφορά μάρκου - δραχμής και υπόλοιπα στοιχεία. (Κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει, κάποια στιγμή, επισήμως το ελληνικό κράτος, το Λογιστήριο του κράτους, το υπ. Οικονομικών, κλπ. και όχι να ασχολούνταν με αυτόν τον υπολογισμό διάφοροι ευαίσθητοι συγγραφείς, μελετητές, ερευνητές). Ο συγγραφέας αναλύει στο βιβλίο πώς και γιατί προήλθαν τα κατοχικά δάνεια, τι απέγινε μετά την απελευθέρωση το 1944, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν το ποσόν, γιατί η Ιταλία εκπλήρωσε την υποχρέωσή της, ως κατοχική χώρα, ενώ η Γερμανία όχι, και άλλα. Το ποσόν σήμερα, κατά τον συγγραφέα ανερχεται σε... 510 δισεκατομύρια ευρώ... ενώ το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος αγγίζει τα 340 δισεκ. ... Τι λέτε, ρωτά ο συγγραφέας, εάν είχε επιστραφεί όλον ή μέρος του δανείου, η χώρα μας θα είχε εξαθλιωθεί μετά το 2009, με τα μνημόνια, τα χαράτσια, την χιονοστιβάδα των φόρων, την πείνα, την βιαία πτώχευση, τις χιλιάδες αυτοκτονίες των συμπατριωτών μας; Σχετικό επίσης και το βιβλίο του καθηγητού Τάσου Ηλιαδάκη «ΟΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ», από τις εκδ. «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» (Χαρ. Τρικούπη 14, ΤΚ 10679 Αθήναι, τηλ. 210-36.28.976 - 210-64.40.021 και τηλ/πο 210-36.38.435, 

www.hellasbooks.gr και e-mail: acroceramo@hellasbooks.gr, facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ.
Τέλος, το δυσεύρετο βιβλίο «Η μαύρη βίβλος της Κατοχής», στα ελληνικά και γερμανικά, μπορείτε να το βρείτε και διαδικτυακά, στην παρακάτω διεύθυνση:
http://library.antibaro.gr/text/History/1940/Mavri_Vivlos_Katochis.pdf



Η κρατική απάτη για τις γερμανικές «αποζημιώσεις» το 1961. 
Πού κατέληξαν; Και η δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ το 1979...

Βρισκόμαστε στα 1976 και η «Ελληνική Δημοκρατία» αποφασίζει να αποζημιώσει τα τέκνα της, που εκτελέσθηκαν στην Κατοχή από τους Γερμανούς κατακτητές, γράφει ο καθηγητής Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου, πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.
Νομική βάση της αποζημίωσης, το Νομοθετικό Διάταγμα 4178/1961, το οποίο, υποθέτω, θα ακολούθησε την απελευθέρωση του διαβόητου εγκληματία Μέρτεν, για τον οποίο έγινε ειδικό Ν.Δ., μετά την καταδίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το τότε κράτος των γραικύλων, λέει ο καθηγητής, τον φυγάδευσε ουσιαστικά μέσα σε μια νύχτα.
Έρχομαι στο θέμα της κρατικής απάτης. Με την υπ' αρ. 010038/02/27.2.1976 Ειδοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους - Τμήμα Αποζημιώσεων (Ν.Δ. 4178/1961), ειδοποιείται - και μάλιστα επειγόντως - ο γιος του εκτελεσμένου Δημητρίου Πανάγουλια, Νίκος Πανάγουλιας, κάτοικος Φαναρίου Καρδίτσης, όπως εισπράξει το σχετικό ποσόν. Συγκεκριμένα το ειδοποιητήριο έγγραφο, λέει: «Γνωρίζομεν υμίν ότι απεστάλη εις πρακτορείον Τραπέζης Ελλάδος Καρδίτσης, η υπ' αριθ. 21026 εντολή πληρωμής εκ δρχ. 175, δια την καταβολήν υμίν ποσοστού 4% της επιδικασθείσης αποζημιώσεως, συμφώνως προς τας διατάξεις του Ν.Δ. 4178/1961 και παρακαλούμεν όπως μεριμνήσετε δια την είσπραξιν.

Ο Διευθυντής...».
Ο πατέρας του δικαιούχου εκτελέσθηκε στις 28 Ιουλίου 1944. Ο παραλήπτης του εγγράφου (το οποίο έχω σε φωτοτυπία) αρνήθηκε να εισπράξει αυτό το ευτελές ποσόν των 175 δρχ. που αποτέλεσε το 4% του συνολικώς επιδικασθέντος που ανερχόταν σε 4.375 δρχ. και σε 25 δόσεις! Έτσι, η «αποζημίωση» χάθηκε ολόκληρη και είναι άγνωστο πού κατέληξε. Και ανάλογες περιπτώσεις θα έπρεπε να ήταν πολλές.
Το θεώρησα ντροπή, μου είπε ο φίλος Νίκος Πανάγουλιας, που από μικρό παιδί έχασε τον πατέρα του και μπόρεσε να επιβιώσει εκτός Ελλάδος και μάλιστα κάνοντας δική του ξυλεμπορική εταιρεία. Αυτές, λοιπόν, τις «αποζημιώσεις» κατέβαλαν οι Γερμανοί στα χιλιάδες θύματα! Ελλάς: Η χώρα των γραικύλων κυβερνητών!, καταλήγει ο καθηγητής.
Σε άλλο σχετικό κείμενό του ο μαχητικός καθηγητής αναφέρεται στην δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, το 1979, σχετικά με το θέμα του γερμανικού δανείου:
«Αντιγράφω από «Το Βήμα» (19/10/1979) το σχετικό ρεπορτάζ: «400 εκ. μάρκα μας οφείλει η Δυτική Γερμανία. Να επιστραφεί το κατοχικό δάνειο, ζητεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ στο ρεπορτάζ διαβάζουμε και τα εξής: «Στην επερώτηση που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιστροφή του δανείου και για το σκοπό αυτό είχε στείλει στην Βόννη, τον Ιανουάριο του 1965 τον Ανδρέα Παπανδρέου με προσωπική επιστολή του προς τον τότε καγκελάριο της Δυτ. Γερμανίας, κ. Έρχαρτ».
Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Άρχισαν τότε σχετικές συνομιλίες με αρμόδιους των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνική Οικονομίας, που διεκόπησαν όμως όταν ήλθαν στην Αρχή οι κυβερνήσεις των αποστατών. Η Ελλάς μετά την καταβολή των ιταλικών επανορθώσεων, με την ελληνοϊταλική συνθήκη συνεργασίας του 1949, έχει παραιτηθεί από την επιστροφή του ιταλικού μεριδίου του κατοχικού δανείου. Δεν έχει όμως παραιτηθεί από το γερμανικό μερίδιο που είναι και ασύγκριτα το σημαντικότερο». Αυτά έκανε και έλεγε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση της Ν.Δ. Όμως, όταν έγινε κυβέρνηση το 1981 και μετά τα ξέχασε ΟΛΑ. Απάτη στην απάτη το ΠΑΣΟΚ έφτασε εδώ που έφτασε και πολύ του είναι. Πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που έκανε σε βάρος της Ελλάδας, καταλήγει ο κ. Π. Παπαγαρυφάλλου.

Για περισσότερα:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΘΝ ΘΕΜΑΤΩΝ http://ethnikonthematon.blogspot.gr/
 xronos.gr
26/10/13

-----
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

 -------------

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .... Η Γερμανική Τράπεζα ντρέπεται για το γερμανικό παρελθόν...

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin