Tuesday, October 15, 2013

Στη Θεσσαλονίκη στις 26/10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός. -Για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη από το προσεχές Σάββατο (19/10).

Μεγάλη τιμή για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισαν την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μπουτάρης. Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι μετά το Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 19 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, για να παρακολουθήσει και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τον Άγιο Δημήτριο και σημείωσαν ότι θα τον τιμήσουν τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο Δήμος.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την Τετάρτη 23/10 θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου και θα μείνει μέχρι και τη Δευτέρα 28/10 οπότε και ενώπιον του θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την οποία θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι».

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις αυτές θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και να αναχωρήσει για την Αθήνα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr, agelioforos.gr
15/10/13
---
-


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin