Saturday, October 19, 2013

Στοιχεία κόλαφος για πώληση ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα. -Τουρκοποίησαν 12 τ.χλμ.



--
Διαμορφώνεται επικίνδυνα η ποσόστωση των εδαφών στα κατεχόμενα, με τις πωλήσεις των ε/κ περιουσιών να αυξάνονται σωρηδόν και τους κατακτητές να υλοποιούν τις μεθοδεύσεις τους, εξαγοράζοντας ακίνητα μέσω της Επιτροπής Αποζημιώσεων.

Σε βάρος της πατρίδας μας, η Τουρκία υλοποιεί σταδιακά τις μεθοδεύσεις της σε ένα από τα κρισιμότερα κεφάλαια του Κυπριακό, το εδαφικό. Κόλαφος τα στοιχεία από τις αυξημένες και χωρίς φρένο πωλήσεις περιουσιών στα κατεχόμενα, μέσω της επιτροπής αποζημιώσεων, που διαμορφώνει νέα δεδομένα και επιχειρεί νέα τετελεσμένα επί του εδάφους.


Στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι εξαγόρασαν έναντι πινακίου φακής, 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα ελληνοκυπριακής γης, σε προνομιακές παραλιακές περιοχές στην Κερύνεια, την Αμμόχωστο και την Καρπασία. Περιοχές, οι οποίες κρίνονται καθοριστικής σημασίας για μελλοντική οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.

Πονοκέφαλο προκαλεί ακόμη και το συνολικό ποσό αποζημίωσης που δόθηκε από το 2006 μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2013.

138 εκατομμύρια 593 χιλιάδες στερλίνες δόθηκαν σε Ελληνοκυπρίους τη δεδομένη περίοδο, για τις περιουσίες τους που έθεσαν προς πώληση, μέσω της επιτροπής.

Να σταματήσει το ξεπούλημα διαμηνύει το ΕΥΡΩΚΟ.
"Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή. Να ενισχυθούν οικονομικά οι πρόσφυγες. Οι συμπολίτες μας πρέπει να κατανοήσουν ότι στόχος της Τουρκίας είναι να αλλάξει τα δεδομένα επί του εδάφους να πάρει όσους περισσότερους τίτλους ιδιοκτησίας μπορεί και να λύσει έτσι το εδαφικό και το προσφυγικό.
Αποτελεί έμπρακτο καθήκον για την πατρίδα και τις μελλοντικές γενεές, η αποφυγή προσφυγής στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων", ανέφερε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γεωργάλλας. ΚΑΡΤΑ:

Το ζήτημα προσλαμβάνει επικίνδυνα διαστάσεις λένε οι Οικολόγοι, που προτείνουν τρόπους αναχαίτισης του προβλήματος.
«Νομικά μέτρα ρύθμισης και εποπτείας των προσφυγών στην Επιτροπή Αποζημιώσεων της Τουρκίας στα κατεχόμενα, εντός του πλαισίου του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων.
Νομικά μέτρα κατά της Τουρκίας σε σχέση με τη λειτουργία της Επιτροπής Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα με τρόπο που δεν συνάδει με την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλος», είναι οι εισηγήσεις του Κινήματος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Ελένη Χρυσοστόμου. .

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία για την κατεχόμενη Λευκωσία. 21,5 εκατομμύρια καταβλήθηκα από την επιτροπή αποζημιώσεων για ακίνητες περιουσίες που φθάνουν τα 157 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο 97 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πέρασαν σε ξένα χέρια έναντι 10 εκατομμυρίων στερλινών.
sigmalive.com
19/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin