Saturday, October 19, 2013

Τουρκοποίησαν 12 τ.χλμ. -Τι έδωσαν και τι πήραν μέσω της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων.

Λευκωσία: Βήμα- βήμα η τουρκική πλευρά εφαρμόζει τους σχεδιασμούς της για τουρκοποίηση των κατεχομένων, διά της επιβολής τετελεσμένων επί του εδάφους. Μέσω της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων εξαγοράζουν ε/κ περιουσίες και η τάση αυτή την περίοδο είναι αυξημένη, καθώς Ε/κ σπεύδουν να προσφύγουν σε κατοχικά όργανα.

Ο «Φ», παρουσιάζει με στοιχεία και αριθμούς, όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται μέσα από τις τουρκικές μεθοδεύσεις. Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Το σύνολο των κατεχομένων περιοχών  είναι 3.355 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από αυτά, ένα 23% είναι κρατική ιδιοκτησία (δηλαδή ανήκουν στη Δημοκρατία).



Στο υπόλοιπο που απομένει, το 78,6% είναι ε/κ ιδιωτική γη και το 21,4% τουρκοκυπριακή ιδιωτική γη. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι Τούρκοι έχουν καταφέρει μέσω αυτής της διαδικασίας να τουρκοποιήσουν γύρω στα 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα ε/κ γης. Η «επιτροπή» κτυπά κυρίως περιοχές στα παράλια της επαρχίας Κερύνειας, στον κόλπο της Αμμοχώστου και στην Καρπασία. 

Όλες αυτές οι περιοχές τις οποίες η τουρκική πλευρά προσπαθεί να περάσει υπό τη δική της ιδιοκτησία θεωρούνται σημαντικές οικονομικά, καθώς είναι εκεί όπου καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σημαντική οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.  Από το 2006 μέχρι και την 3η Οκτωβρίου 2013 (η τελευταία απόφαση αφορά γη στο Πραστειό Αμμοχώστου), το συνολικό ποσό αποζημίωσης που έδωσαν σε Ε/κ ανέρχεται στα 138.593.591 στερλίνες.

 Περισσότερα στον σημερινό «Φιλελεύθερο» 

philenews.com
19/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin