Saturday, September 28, 2013

Χειροπέδες σε Μιχαλολιάκο-Κασιδιάρη- Συλλαμβάνονται μέλη της Χρυσής Αυγής. -Μετά από εισαγγελική εντολή.

14 μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες...

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός συνελήφθη μαζί με άλλα έντεκα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 14 έως στιγμής.
Μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθησαν, εκτός από τους βουλευτές, είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

  
Προηγούμενο ρεπορτάζ
 Συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα από τις δικαστικές αρχές και τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (τουλάχιστον δέκα), μέσα στις οποίες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος. Ο τελευταίος συνελήφθη προσερχόμενος από μόνος του στη ΓΑΔΑ.


Προηγούμενο ρεπορτάζ  
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής καθώς φαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές έχουν «δέσει» τις κατηγορίες για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης.
Συνελήφθησαν ήδη ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για άλλους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
 

Σ. Κεδίκογλου : Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της  
«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.  

Επίσημη ενημέρωση ζητά ο Π. Καμμένος  
«Η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος «επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο».

 Δεν χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.
 http://www.agelioforos.gr
 
28/9/13
  --
 -  
ΣΧΕΤΙΚΑ:

4 comments :

  1. Τη Δευτέρα στη Βουλή η τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής...

    Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία σχετικά με την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.
    Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δικαιοσύνης. Χαράλαμπου Αθανασίου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, όπου συζητήθηκε η σχετική νομοθετική ρύθμιση.
    Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης να προασπίσει απόλυτα τη νομιμότητα και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=188848
    28/9/13

    ReplyDelete
  2. Τι προβλέπει το Σύνταγμα για διώξεις βουλευτών...

    Δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για τη δίωξη, σύλληψη, φυλάκιση βουλευτή για τα αυτόφωρα κακουργήματα. Διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα και τη χάνουν μόνο εάν επιβληθεί σε βάρος τους σχετική καταδικαστική απόφαση.

    Ξεκάθαρες είναι οι διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής ως προς τη δυνατότητα σύλληψης, δίωξης, φυλάκισης βουλευτή χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.
    Το άρθρο 62 του Συντάγματος που αναφέρεται στις προϋποθέσεις για τη δίωξη βουλευτή είναι αυτό που ρητώς ορίζει ότι «δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για τη δίωξη, σύλληψη, φυλάκιση βουλευτή για τα αυτόφωρα κακουργήματα». Η συνταγματική αυτή πρόνοια είναι που άνοιξε το δρόμο για τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς τα εντάλματα σύλληψής τους εκδόθηκαν για κακουργήματα που προβλέπουν διαδικασία αυτόφωρου.

    Με βάση το άρθρο 55 του Συντάγματος, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα και τη χάνουν μόνο εάν επιβληθεί σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση τέτοια που να οδηγεί στην έκπτωση από το βουλευτικό τους αξίωμα. Όπως ειδικότερα αναφέρει το άρθρο 55 του Συντάγματος, «για να εκλεγεί κανείς βουλευτής απαιτείται να είναι Έλληνας πολίτης, να έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει και να έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο της ηλικίας του κατά την ημέρα της εκλογής. Βουλευτής που στερήθηκε κάποιο από τα παραπάνω προσόντα εκπίπτει αυτοδικαίως από το βουλευτικό αξίωμα»......http://www.efsyn.gr/?p=122714
    28/9/13

    ReplyDelete
  3. Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές ...
    28/9/13

    ReplyDelete
  4. Αθανασίου: «Δίκαιη δίκη» για τους συλληφθέντες Χρυσαυγίτες...

    «Η δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Η δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα. Για όλους του συλληφθέντες θα υπάρξει δίκαιη δίκη» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου, παρουσία και του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Νίκου Δένδια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63894676
    28/9/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin