Wednesday, September 4, 2013

Μαρία Ρεπούση: Να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία και να αντικατασταθεί από το μάθημα της θρησκειολογίας.

Φωτιές ανάβει πάλι με τις δηλώσεις της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Η ίδια μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πρότεινε να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία και να αντικατασταθεί από το μάθημα της θρησκειολογίας.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής υποστήριξε: «Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο.



Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους.


  • Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν. Αντίθετα υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες και η Βιολογία που είναι βασική επιστήμη και δεν ξέρω πως μπορούν σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η Βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες».
zougla.gr
4/9/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin