Thursday, September 5, 2013

Αρχιεπισκοπή: "Συνωστισμός εμμονών από την κ. Ρεπούση". -"Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα"

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η απάντηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.
Ο διευθυντής Τύπου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών, Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα, δήλωσε τα εξής:



«Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της. Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα».

capital.gr
5/9/13
--
-
 

1 comment :

  1. «Η κατάργηση των θρησκευτικών είναι θέση της ΔΗΜΑΡ»...

    Δ.Κ

    «Είναι επίσημη θέση του κόμματός μας» είπε η βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς ,η οποία εισηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και στη θέση του να διδάσκεται η Θρησκειολογία.

    Η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου άσκησε σκληρή κριτική στην κυρία Ρεπούση υπενθυμίζοντάς της πως «εδώ μέσα έχουμε ορκιστεί στο Ευαγγέλιο» για να καταλήξει, « όσοι τέλος πάντων έχουμε ορκιστεί».

    Η κυρία Ρεπούση επανέλαβε πως τα όσα είπε είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος της ΔΗΜΑΡ ενώ παράλληλα απέφυγε να απαντήσει και στους απαξιωτικούς –όπως τόνισε-χαρακτηρισμούς της Σταυρούλας Ξουλίδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
    http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/i-katargisi-ton-8riskeftikon-ine-8esi-tis-dimar
    5/9/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin