Thursday, September 12, 2013

Ελλάδα-Ισπανία 79-75: Άμα θέλει όλα τα μπορεί! -Πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης με 20 πόντους...

Μια Εθνική Ελλάδος με το μαχαίρι στα δόντια κέρδισε τους πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανούς με 79-75 και κράτα ξανά την τύχη στα χέρια της για πρόκριση στην οκτάδα του ευρωμπάσκετ. 

Με άμυνα που τσάκισε κόκκαλα και διάφορους πρωταγωνιστές στην επίθεση, η ομάδα του Τρινκιέρι ανέτρεψε διαφορά 12 πόντων και φανέρωσε στο παρκέ τις μεγάλες δυνατότητες της. 

 Πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης με 20 πόντους, 11 ο Καιμακόγλου και από 10 Πρίντεζης και Μπουρούσης. Από 20 Ρούντι και Μαρκ αλλά δεν έφτασαν!



Ο αγώνας
Με Καββαδά στην πεντάδα και σαφώς περισσότερη διάθεση για άμυνα μπήκε στο παρκέ η Ελλάδα και κατάφερε να βγάλει εκτός αγώνα τον Μαρκ Γκασόλ που κάθισε από νωρίς στον πάγκο με τρία φάουλ. Δυστυχώς ήταν το μόνο που κατάφερε στην πρώτη περίοδο μιας και οι συνεργασίες των Ισπανών guard έπαιρναν και έδιναν με αποτέλεσμα να πάρουν διψήφια διαφορά(26-16) σε συνδυασμό με αστοχία από Ελληνικής πλευράς σε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Το τσιπάκι έμοιαζε αλλαγμένο και στη δεύτερη περίοδο άρχισαν να μπαίνουν και τα σουτ με τον Μπράμο να κάνει την αρχή και την Ελλάδα να ροκανίζει τη διαφορά. Όταν δε πήρε μπρος ο Σπανούλης με οκτώ σερί πόντους η «γαλανόλευκη» πέρασε μπροστά με 37-34 (2’ ημίχρονο). Διαφορά που δεν άλλαξε με την Ελλάδα στα αποδυτήρια με 41-38.

Η εντυπωσιακή άμυνα είχε συνέχεια και στην τρίτη περίοδο αφού πάντα βρισκόταν ένα χέρι να κόψει τους Ισπανούς, όμως επιθετικά τα φώτα έσβησαν μιας και πέραν του Πρίντεζη ουδείς μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Αντίθετα στα τελικά στάδια της περιόδου φάνηκε και η σημασία του Μαρκ Γκασόλ που έκανε σμπαράλια την άμυνα μας για να φέρει τους Ισπανούς μπροστά με 57-52. Η ομάδα μας δεν παρέδωσε τα όπλα και όταν ο Σπανούλης επανήλθε στους πόντους περάσαμε και πάλι μπροστά (62-61, 5:50’). Ένα τρίποντο του Σέρχι άλλαξε πάλι το προβάδισμα αλλά ακολούθως ανέλαβε δράση ο Μπουρούσης για να φέρει την Ελλάδα στο +4(68-64 3’). Ένα buzzer beater με σουτ εκτός ισορροπίας του Μπράμου έφερε το 70-66(2:15’) και ανάγκασε τον Ορέγκα να καλέσει τάιμ άουτ. Καλτερόν και Ρούμπιο αστόχησαν και το lay-up του Καιμακόγλου έφερε το +6 (72-66 1:33’). Οι βολές του Γκασόλ μείωσαν σε 72-68 και έφεραν ελληνικό τάιμ άουτ αυτή τη φορά. Το play που ακολούθησε ήταν εξαιρετικό με τον Μπράμο να «σκοτώνει» τον αντίπαλο με τρίποντο για το 75-68! Ο Καλτερόν μείωσε με lay up, ο Σπανούλης έβαλε τις βολές μετά και στα 30’’ το τρίποντο του Μούμπρου διαμόρφωσε το 77-73. Ο Βασίλης πάλι στη γραμμή έκανε το 79-73 και με το άστοχο τρίποντο του Μουμπρού όλα κρίθηκαν.

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=147003
12/9/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin