Saturday, August 24, 2013

Γλασκόβη καλεί… Τύμπου: Επιστολές από τους αρμοδίους . Υπάρχουν μόνο δύο νόμιμα και διεθνώς αναγνωρισμένα αεροδρόμια στην Κύπρο

Το αεροδρόμιο της Γλασκόβης πρόσθεσε στην ιστοσελίδα του, ως προορισμό, την «τουρκική Κύπρο», όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω το πρόγραμμα πτήσεών του για το καλοκαίρι του 2013. Χειρότερο όλων είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Γλασκόβης προαναγγέλουν τη διαρκή σύνδεση με την κατεχόμενη Κύπρο για ολόκληρο το καλοκαίρι του 2014.
Ο εμπορικός διευθυντής του αεροδρομίου της Γλασκόβης, Francois Bourienne, δήλωσε ότι: «Το αεροδρόμιο της Γλασκόβης θα πραγματοποιήσει πτήσεις στην τουρκική Βόρεια Κύπρο (σ.σ. όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα)», χαρακτηρίζοντάς τα ως «το κρυφό διαμάντι της Μεσογείου». Επιπλέον, στην ανακοίνωση του αεροδρομίου της Γλασκόβης αναφέρεται ότι «η ΤΔΒΚ δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεδομένου ότι το επίσημο νόμισμα είναι η τουρκική λίρα, η τιμολόγηση θα αποδειχθεί δημοφιλής ανάμεσα στους Σκοτσέζους παραθεριστές».


Συναγερμός σε Hermes και Υπουργείο Συγκοινωνιών
Mετά από αυτή την εξέλιξη, σήμανε συναγερμός στην Hermes και στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τη λήψη όλων των απαραίτητων διπλωματικών μέτρων. Παράλληλα, μετά από συνεννόηση μεταξύ της Hermes και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, αποφασίστηκε να υπάρξει αντίδραση και σε επίπεδο αεροδρομίων. Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, απέστειλε πριν από δύο εβδομάδες επιστολή στους αρμοδίους του αεροδρομίου της Γκλασκόβης. 

Βασικά σημεία επιστολής

1. Δεν υπάρχει Τουρκική Βόρεια Κύπρος. Υπάρχει μόνο ένα κράτος στην Κύπρο και αυτό είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

2. Το βόρειο τμήμα της Κύπρου τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή από το 1974.
3. Η «Τουρκική Βόρεια Κύπρος», όπως την αποκαλείτε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παράνομο καθεστώς, το οποίο έχει απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.
4. Ολόκληρη η Κύπρος είναι ενταγμένη στην Ε.Ε. Αυτό που υπάρχει είναι η αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου λόγω της παράνομης κατοχής.
5. Υπάρχουν μόνο δύο νόμιμα και διεθνώς αναγνωρισμένα αεροδρόμια στην Κύπρο και αυτά είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου. Αν επιθυμείτε σύνδεση με την Κύπρο, τότε θα πρέπει να ενθαρρύνετε την έναρξη δρομολογίων προς τα νόμιμα αεροδρόμια της χώρας και μόνο.
6. Σας καλούμε να σεβαστείτε την κρατική κυριαρχία της Κύπρου και να τερματίσετε αμέσως τα όποια σχέδιά σας με τα οποία ενθαρρύνετε την παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένα σημεία εισόδου.
Σημειώνεται ότι οι πτήσεις από τη Γλασκόβη διεκπεραιώνονται μέσω Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. 
 sigmalive.com/simerini
24/8/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin