Monday, August 26, 2013

Απειλείται η κυριαρχία μας. - Πτήσεις προς τα κατεχόμενα.

Πτήσεις προς τα κατεχόμενα τώρα και από το Στάνστεντ.
Αυξάνονται και πληθυνόνται τα αεροδρόμια που ανακοινώνουν πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, απειλώντας με αυτό τον τρόπο την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επικίνδυνες διαστάσεις για την κρατική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας προσλαμβάνει το ζήτημα των πτητικών δρομολογίων από αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας προς τα κατεχόμενα. Μετά το αεροδρόμιο της Γλασκόβης, από το οποίο πραγματοποιούνται πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μέσω Κωνσταντινούπολης, άλλο ένα πλήγμα για την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται από την Αγγλία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, το οποίο διαφημίζει δρομολόγια προς τη «Βόρεια Κύπρο».

Και διαφήμιση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορία και φωτογραφικό υλικό που μας απέστειλε από το Λονδίνο η συνεργάτιδά μας δημοσιογράφος Πόλα Τσώνη, με μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα εντός του αεροδρομίου του Στάνστεντ, η αεροπορική εταιρεία flypgs.com διαφημίζει ταξίδια προς τη Βόρεια Κύπρο, εννοώντας τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με μιαν απλή αναζήτηση στην ιστοσελίδα τής εν λόγω αεροπορικής εταιρείας, ανακαλύπτει κανείς τα πτητικά δρομολόγια προς τα κατεχόμενα και μάλιστα, όπως φαίνεται, οι πτήσεις διεκπεραιώνονται απευθείας. Οι πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι πτήσεις προς τα κατεχόμενα πραγματοποιούνται και από το αεροδρόμιο του Mάντσεστερ.



Τι λέει το αεροδρόμιο της Γλασκόβης
Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο της Γλασκόβης πρόσθεσε στην ιστοσελίδα του ως προορισμό την «τουρκική» Κύπρο όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω το πρόγραμμα πτήσεών του για το καλοκαίρι του 2013. Χειρότερο όλων, όμως, είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Γλασκόβης προαναγγέλουν τη διαρκή σύνδεση με την κατεχόμενη Κύπρο για ολόκληρο το καλοκαίρι του 2014. Ο εμπορικός διευθυντής του αεροδρομίου της Γλασκόβης, Francois Bourienne, δήλωσε ότι: «Το αεροδρόμιο της Γλασκόβης θα πραγματοποιήσει πτήσεις στην τουρκική Βόρεια Κύπρο», όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα, χαρακτηρίζοντάς τα ως «το κρυφό διαμάντι της Μεσογείου». Επιπλέον, στην ανακοίνωση του αεροδρομίου της Γλασκόβης αναφέρεται ότι «η ΤΔΒΚ δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεδομένου ότι το επίσημο νόμισμα είναι η τουρκική λίρα, η τιμολόγηση θα αποδειχθεί δημοφιλής ανάμεσα στους Σκοτσέζους παραθεριστές». 


Συναγερμός σε Hermes και Υπ. Συγκοινωνιών
Mετά από αυτή την εξέλιξη, και όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε συναγερμός στη διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, Hermes, αλλά και στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τη λήψη όλων των απαραίτητων διπλωματικών μέτρων. Παράλληλα, μετά από συνεννόηση μεταξύ της Hermes και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, αποφασίστηκε να υπάρξει αντίδραση και σε επίπεδο αεροδρομίων. 


Βασικά σημεία επιστολής
Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, απέστειλε πριν από δύο εβδομάδες επιστολή στους αρμοδίους του αεροδρομίου της Γκλασκόβης, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε και αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Sigmalive:

1. Δεν υπάρχει Τουρκική Βόρεια Κύπρος. Υπάρχει μόνο ένα κράτος στην Κύπρο και αυτό είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.
2. Το βόρειο τμήμα της Κύπρου τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή από το 1974.
3. Η «Τουρκική Βόρεια Κύπρος», όπως την αποκαλείτε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παράνομο καθεστώς το οποίο έχει απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.
4. Ολόκληρη η Κύπρος είναι ενταγμένη στην Ε.Ε. Αυτό που υπάρχει, είναι η αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου λόγω της παράνομης κατοχής.
5. Υπάρχουν μόνο δύο νόμιμα και διεθνώς αναγνωρισμένα αεροδρόμια στην Κύπρο και αυτά είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου. Αν επιθυμείτε σύνδεση με την Κύπρο, τότε θα πρέπει να ενθαρρύνετε την έναρξη δρομολογίων προς τα νόμιμα αεροδρόμια της χώρας και μόνο.
6. Σας καλούμε να σεβαστείτε την κρατική κυριαρχία της Κύπρου και να τερματίσετε αμέσως τα όποια σχέδιά σας με τα οποία ενθαρρύνετε την παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένα σημεία εισόδου.

Σημειώνεται δε ότι οι πτήσεις από τη Γλασκόβη διεκπεραιώνονται μέσω Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. 
http://www.sigmalive.com/simerini
26/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment :

  1. ΕΔΕΚ: Η κυβέρνηση να καταγγείλει τις βρετανικές πτήσεις προς Τύμπου...

    Λευκωσία: Ευθεία υπονόμευση της νομιμότητας, της κυριαρχίας και της διεθνούς προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τη δρομολόγηση αεροπορικών πτήσεων από την Βρετανία προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

    Σε δήλωση του ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε σχετικές καταγγελίες τόσο προς την βρετανική κυβέρνηση όσο και προς τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αεροπορικές αρχές.

    Σε σχέση με το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης βρετανικών βάσεων για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι υλοποίηση της φημολογούμενης πρόθεσης χρησιμοποίησης των βρετανικών βάσεων ως ορμητηρίου για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας θα αποτελεί παρανομία καθώς, όπως εξήγησε, θα παραβιάζει την Συνθήκη εγκαθίδρυσης.

    «Πέραν τούτου, η χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων για αεροπορικές επιχειρήσεις θα εμπλέξει την Κύπρο σε περιπέτειες, αφού αντί παράγοντας σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας θα αποτελέσει παράγοντα πολεμικής εμπλοκής», πρόσθεσε.

    Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα, προειδοποιώντας Βρετανία και ΗΠΑ ότι αντιτίθεται στην χρησιμοποίηση, κατά οποιονδήποτε τρόπο, των βρετανικών βάσεων σε πολεμικές επιχειρήσεις.
    http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/159019/edek-i-kyvernisi-na-katangeilei-tis-vretanikes-ptiseis-pros-tympou#sthash.LbHmc7WK.dpuf
    26/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin