Friday, August 23, 2013

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΤΙΡΑΝΩΝ. ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ «ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ» ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ

Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, με αφορμή τα επεισόδια στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή, αλλά και την εμμονή των εκεί δημοτικών αρχών να απαγορεύσουν τη λειτουργία του ναού, μετατρέποντάς τον σε πολιτιστικό κέντρο.

Η ένταση έχει μεταφερθεί και σε κεντρικό επίπεδο, καθώς η Αθήνα δείχνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει και να απαιτήσει από την Αλβανία να σεβαστεί τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις διεθνείς συμβάσεις που καταλαμβάνουν τις μειονότητες, μεταξύ των οποίων και την ελληνική.



Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι ελληνικές συνοριακές αρχές στις διαβάσεις της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής απαγόρευσαν την είσοδο σε Αλβανούς πολίτες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και ως… αντίποινα ο αστυνομικός διευθυντής στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς Αντμίρ Άμπρια, έδωσε εντολή να εφαρμόζονται… «διαδικασίες αμοιβαιότητες»
κατά την είσοδο Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία.

Όσον αφορά στους Αλβανούς που δεν τους επιτράπηκε να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, πρόκειται για άτομα που διαθέτουν βιομετρικά διαβατήρια, με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη ζώνη Σένγκεν, αλλά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού "Top Channel", από προχθές οι ελληνικές αρχές «επιτρέπουν την είσοδο μόνο εκείνων των Αλβανών πολιτών που έχουν κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα».

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης πως οι ελληνικές αρχές ζητούν από κάθε Αλβανό πολίτη που εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια να έχει μαζί του συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Ο Αντμίρ Άμπρια έδωσε εντολή να εφαρμόζονται αμοιβαίες διαδικασίες και από την αλβανική πλευρά και να μην περνά κανείς Έλληνας πολίτης «που δεν δικαιολογεί την είσοδό του».

«Θα εφαρμοστούν αυστηρά όλα τα κριτήρια για τους Έλληνες πολίτες. Θα εφαρμόσουμε όλες τις νομικές πρόνοιες, θα ζητήσουμε να αποδείξουν τα ποσά που διαθέτουν και τις κρατήσεις ξενοδοχείων, όπου θα διαμείνουν - με λίγα λόγια, αυτά που απαιτούνται και για τους Αλβανούς πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς, για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί και η ελληνική πλευρά, ενώ μέχρι στιγμής έχει απαγορευτεί η είσοδος σε κάποιους Έλληνες πολίτες.

Σημειώνεται ότι μερίδα του αλβανικού Τύπου ισχυρίζεται πως οι ελληνικές μεθοριακές αρχές απαγορεύουν την είσοδο Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα, σε μια κίνηση αντεκδίκησης για τα γεγονότα στην Πρεμετή. 

 elzoni.gr
23/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin