Saturday, July 20, 2013

Για αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής

Είναι η ώρα μιας καινούργιας εθνικής στρατηγικής, μιας ουσιαστικής επανατοποθέτησης  του Κυπριακού σε πρόβλημα εισβολής και κατοχής αλλά και απόσυρσης των απαράδεκτων υποχωρήσεων που υπήρξαν τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
Μετά το επίσημο μνημόσυνο για τους αγωνιστές και πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην ανάγκη για «ένα επαναπροσδιορισμό των στόχων μας, μέσα στο νέο διεθνές περιβάλλον, μέσα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και βεβαίως με αξιοποίηση έντονη και διεκδικητική της συμμετοχής της χώρας μας στην ΕΕ».

Χαρακτηρίζοντας την επέτειο της τουρκικής εισβολής «μέρα μαύρη και αποκρουστική» ο κ. Ομήρου είπε ότι η 20η Ιουλίου «προσφέρεται για μια βαθειά ενδοσκόπηση για να δούμε 39 χρόνια μετά πώς φθάσαμε στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «επειδή πολλά λέγονται περί εθνικής συμφιλιώσεως, και ασφαλώς πρέπει να υπάρχει εθνική συμφιλίωση, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφιλίωση με την ιστορία, θα πρέπει να υπάρξει συμφιλίωση όλων με την ιστορία τους για να υπάρξει κριτική και αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις αλλά και για εγκληματικά σφάλματα που προηγήθηκαν της 15ης Ιουλίου».

Σημείωσε ότι «εάν υπάρχει ένα δίδαγμα σήμερα είναι ότι 39 χρόνια μετά και ύστερα από αλλεπάλληλους κύκλους συνομιλιών για προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος άκαρπους, που ήδη από το 1977 ο Μακάριος είχε προειδοποιήσει ότι ο διακοινοτικός διάλογος διέδραμε την πορεία του, αν απλώς θα συνεχίζουμε αυτή την τακτική νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι τα τετελεσμένα να παγιώνονται περισσότερο».
 onlycy.com
20/7/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin