Wednesday, July 10, 2013

Η επιστροφή της Αμμοχώστου μπορεί να αποτελέσει την αρχή για συνολική επίλυση


Τις εξελίξεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο συζήτησαν με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Κασουλίδης είπε πως η Κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση την οποία θα καταθέσει στις συνομιλίες και προβλέπει την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και την λειτουργία του λιμανιού της πόλης, υπό την αιγίδα της Ε.Ε. για τις εξαγωγές Τ/Κ προϊόντων».

Πρόσθεσε πως «η επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου (που σήμερα δεν κατοικείται) θα γίνει με την έναρξη των συνομιλιών και θα αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία θετικού κλίματος και δυναμικής για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού. Ουσιαστικά είναι ένα μέτρο προ της λύσης για να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού».

Το ΕΒΕ Αμμοχώστου, προστίθεται στην ανακοίνωση «χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και τόνισε ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου, με βάση την προτεραιότητα που επιτάσσουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα σπάσει τον πάγο και θα δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Μπορεί να αποτελέσει την αρχή για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιώργος Μιχαηλίδης «επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να διαδραματίσει το δικό του ρόλο στα πλαίσια των αποφάσεων των Ην. Εθνών, για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης. Η επιστροφή και ανοικοδόμηση της περίκλειστης περιοχής και το άνοιγμα του λιμανιού της πόλης θα δημιουργήσει ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ. Θα συμβάλει επίσης στην επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Κυπρίων, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των επενδύσεων, των εργασιών και υλικών που θα χρειαστούν για την ανοικοδόμηση» είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε επίσης ότι «οι Αμμοχωστιανοί δεν θα δεχτούν τη θυματοποίηση τους και ότι θα αγωνιστούν για την επιστροφή στην πόλη τους στα πλαίσια της αναγνωρισμένης προτεραιότητας».

onlycy.com
10/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:



------------

 

 



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin