Tuesday, July 16, 2013

Στη Βουλή η υποβάθμιση της σχολής Αστυφυλάκων

Την παρέμβαση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Ορφανού προκάλεσε διάταξη του νέου σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με την οποία η σχολή Αστυφυλάκων υποβαθμίζεται από την τριτοβάθμια στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Ορφανός ζητά από τους υπουργούς Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο και Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια να αναφέρουν τους λόγους αλλά και τα οφέλη που θα ανακύψουν από την υποβάθμιση της συγκεκριμένης σχολής.


«Από το 2012 με το άρθρο 25 παράγραφο 4 του Ν.4058/12 η παραγωγική σχολή Αστυφυλάκων ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δυστυχώς όμως με το νέο σχέδιο νόμου στο άρθρο 34 εδάφιο α’’ αναγράφεται ότι η παράγραφος 4 του άρθρου 41 του Ν.1481/84 καταργείται, δηλαδή η σχολή Αστυφυλάκων από την ανωτέρα εκπαίδευση που ήταν με την προσθήκη στην παράγραφο 4 του άρθρου 28 αναφέρει ότι η σχολή ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή ισότιμη με τα Ι.Ε.Κ», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανός και επισημαίνει πως η νέα διάταξη «δεν βοηθά στην αναβάθμιση του αγαθού της ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας». 

  • Επιπλέον, ο κ. Ορφανός ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν η νέα διάταξη θα επηρεάσει και την μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών.
 http://www.agelioforos.gr
16/7/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin