Friday, June 7, 2013

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το ΔΝΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και την παραδοχή του λάθους όσον αφορά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει εάν επιμένει ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα του χρέους.
Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό πως προτίθεται να αξιοποιήσει την παραδοχή από πλευράς ΔΝΤ ότι δεν υπολόγισε σωστά το βάθος της καταστροφικής ύφεσης που θα επέφερε το μνημόνιο, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα, ζητά να μάθει εάν ο Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να διεκδικήσει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και τη ρήτρα ανάπτυξης.
Αυτές οι παραδοχές μπορεί να χαρακτηρίζονταν το προηγούμενο διάστημα ως “εκτός πραγματικότητας” και “μη ρεαλιστικές”, επιβεβαιώνουν όμως την κριτική που από την πρώτη στιγμή διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα αλλεπάλληλα μνημονιακά προγράμματα, καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

www.enet.gr
7/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin