Thursday, May 16, 2013

Κατάλληλη προετοιμασία πριν την επανέναρξη των συνομιλιών, λέει ο Γ. Ομήρου

Tη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες περί της ανάγκης κατάλληλης προετοιμασίας προ της έναρξης της διαδικασίας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τη Βρετανίδα Ευρωβουλευτή Μέρι Χάνιμπαλ (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κ. Honeyball για τις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στην κυπριακή οικονομία, μετά την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης.



Αναφερόμενος στις προοπτικές επανέναρξης των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες περί της ανάγκης κατάλληλης προετοιμασίας προ της έναρξης της διαδικασίας. Στηλίτευσε δε τις κλιμακούμενες απειλές και ενέργειες της Άγκυρας κατά της άσκησης από την Κυπριακή Δημοκρατία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

  • Σε ερώτηση της Βρετανίδας Ευρωβουλευτού αναφορικά με το θέμα εκπροσώπησης Τουρκοκυπρίων, ως παρατηρητών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές, υπό την ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ, ο κ. Ομήρου επανέλαβε τη θετική προσέγγιση της Κύπρου, νοουμένου, όπως επεσήμανε, ότι η Άγκυρα θα εκπληρώσει τις ειλημμένες υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, περιλαμβανομένων των υποχρεώσεών της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

.onlycy.com
16/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin