Saturday, May 18, 2013

Βουλγαρία-Τουρκία: Συμφωνία για τον τερματισμό του αποκλεισμού δύο συνοριακών σταθμών

Οι βούλγαροι οδηγοί φορτηγών ήραν αργά χθες το βράδυ τον αποκλεισμό δύο σημαντικών συνοριακών σταθμών ελέγχου στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας ανακοινώνοντας πως επιτεύχθηκε συμφωνία για τον τερματισμό των περιορισμών τους οποίους επιβάλλει η Τουρκία στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Οι δυσαρεστημένοι οδηγοί είχαν αποκλείσει για δύο ημέρες την κυκλοφορία, προκαλώντας ουρές μήκους 12 χιλιομέτρων στο συνοριακό σταθμό Καπιτάν Ανδρέεβο και 5,5 χιλιομέτρων στο σταθμό του Λέσοβο.



Οι οδηγοί κατηγορούν τους τούρκους αξιωματούχους ότι προσπαθούν να τους κάνουν να αποχωρήσουν από την αγορά μεταφορών της Τουρκίας και των αραβικών χωρών υποβάλλοντάς τους σε τελωνειακούς ελέγχους που διαρκούν πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες.


  • Ζητούν επίσης να αρθεί ή να χαλαρώσει το όριο στην ποσότητα των καυσίμων για τα φορτηγά τους που μπορούν να μεταφέρουν μέσα στην Τουρκία και η οποία έχει οριστεί στα 560 λίτρα. Τα καύσιμα στοιχίζουν περισσότερο στην Τουρκία απ' ό,τι στη Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος της βουλγαρικής Ένωσης των Συνδικάτων Οδικών Μεταφορών, ο Μίρολιουμπ Στολάρσκι, δήλωσε πως κατέληξε σε μια συμφωνία με τούρκους αξιωματούχους η οποία προβλέπει την αναστολή των περιορισμών στα τελωνεία και τα καύσιμα μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι υπουργοί Μεταφορών των δύο χωρών θα συναντηθούν στις 22 Μαΐου στη Γερμανία για να διαπραγματευθούν μια μόνιμη συμφωνία.

Βούλγαροι και τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν αμέσως διαθέσιμοι για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Μεταξύ αυτών που επλήγησαν από τον αποκλεισμό είναι το βρετανικό συγκρότημα Depeche Mode, το οποίο υποχρεώθηκε να ματαιώσει χθες τη συναυλία του στην Κωνσταντινούπολη επειδή τα φορτηγά που μετέφεραν τον εξοπλισμό του δεν μπορούσαν να περάσουν από τη Βουλγαρία στην Τουρκία.

.protothema.gr
18/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment :

  1. Turkey, Bulgaria to resolve border issue ....

    Turkey’s Transport Minister Binali Yildirim and his Bulgarian counterpart Kristian Krastev have reached an understanding on key issues concerning their dispute over a series of blockages for trucks and other vehicles at major border checkpoints.

    The two ministers met at an International Transport Forum of the Organization for Economic Co-operation and Development’s (OECD) in Germany, where they agreed that Turkish and Bulgarian officials would meet on May 28 in Istanbul to discuss the problems and to find a solid solution.........http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-bulgaria-to-resolve-border-issue.aspx?pageID=238&nid=47559

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin