Tuesday, May 7, 2013

Ι.Νικολάου:"Δεν μπορούμε να δεχθουμε μετανάστες της Συρίας"

H Κύπρος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απλά ως χώρος διακίνησης Σύρων μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε περίπτωση που αρχίσουν να συρρέουν στο νησί μας Σύριοι για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στη χώρα τους, τόνισε  ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ύστερα από επίσκεψή του στην ΑΔΕ Λάρνακας ο κ. Νικολάου ρωτήθηκε κατά πόσον υπάρχει σχέδιο της Αστυνομίας με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία και σε περίπτωση που ενδεχομένως αφιχθούν στη Κύπρο μετανάστες.


 Ο Υπουργός απάντησε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης «έχει τονίσει ότι ο τόπος μας δεν προσφέρεται για να υποδεχθεί κύμα μεταναστών από τη Συρία. Γι’ αυτό το λόγο, στα πλαίσια αυτά, τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν είναι η προσπάθεια από τη μια αποτροπής και από την άλλη η Κύπρος να μη χρησιμοποιηθεί σαν χώρος παραμονής μεταναστών από τη Συρία αλλά απλά ως χώρος διακίνησης τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφάλειας στα αεροδρόμια της Κύπρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως αυτά «έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν και τις επόμενες μέρες για πολλούς άλλους λόγους κυρίως λόγω του αυξημένου κύματος τουριστών που θα αναμένουμε στο τόπο μας. Γι’ αυτό το λόγο νομίζω ότι στα ίδια πλαίσια μπορεί να αντιμετωπιστεί και  οποιαδήποτε άλλη ανάγκη η οποία υπάρχει».
.sigmalive.com
7/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. «H Κύπρος δεν προσφέρεται για υποδοχή μεταναστών από τη Συρία».....

    Την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απλά ως χώρος διακίνησης Σύρων μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε περίπτωση που αρχίσουν να συρρέουν στο νησί μας Σύριοι για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στη χώρα τους, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

    Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ύστερα από επίσκεψή του στην ΑΔΕ Λάρνακας ο κ. Νικολάου ρωτήθηκε κατά πόσον υπάρχει σχέδιο της Αστυνομίας με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία και σε περίπτωση που ενδεχομένως αφιχθούν στη Κύπρο μετανάστες. Ο Υπουργός απάντησε πως ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης «έχει τονίσει ότι ο τόπος μας δεν προσφέρεται για να υποδεχθεί κύμα μεταναστών από τη Συρία. Γι’ αυτό το λόγο, στα πλαίσια αυτά, τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν είναι η προσπάθεια από τη μια αποτροπής και από την άλλη η Κύπρος να μη χρησιμοποιηθεί σαν χώρος παραμονής μεταναστών από τη Συρία αλλά απλά ως χώρος διακίνησης τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφάλειας στα αεροδρόμια της Κύπρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως αυτά «έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν και τις επόμενες μέρες για πολλούς άλλους λόγους κυρίως λόγω του αυξημένου κύματος τουριστών που θα αναμένουμε στο τόπο μας. Γι’ αυτό το λόγο νομίζω ότι στα ίδια πλαίσια μπορεί να αντιμετωπιστεί και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη η οποία υπάρχει».

    Ο Υπουργός ρωτήθηκε επίσης εάν έχει διοριστεί ποινικός ανακριτής για να ερευνήσει την καταγγελία του δημοσιογράφου Μανώλη Καλατζή και της εφημερίδας «Πολίτης» στην οποία εργάζεται, ότι η Αστυνομία προσπάθησε να τον παγιδεύσει, μετά την παραλαβή από την εφημερίδα απειλητικών επιστολών εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τις οποίες ο δημοσιογράφος παρέδωσε στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα ανακριτές της Αστυνομίας ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του Μανώλη Καλατζή στις απειλητικές επιστολές.

    «Το θέμα είναι ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος ανάλαβε να το μελετήσει και κάποια στιγμή θα επικοινωνήσουμε για να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή» είπε ο Υπουργός προσθέτοντας πως έχει μιλήσει σήμερα το πρωί με τον Γενικό Εισαγγελέα «και θα ανταλλάξουμε απόψεις στη συνέχεια για το διορισμό».

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=132654
    7/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin