Monday, May 20, 2013

Ορμπαν σε Μέρκελ: Μην ξαναστείλετε στρατό στην Ουγγαρία.....ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν ενέτεινε την διπλωματική ένταση με την Γερμανία, καθώς συνέκρινε την πολιτική που ακολουθεί η γερμανίδα καγκελάριος με τη ναζιστική εισβολή στη χώρα

Ο Όρμπαν ανταπάντησε σε σχόλιο της Μέρκελ της προηγούμενης εβδομάδας σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία «θα κάνει τα πάντα για να μπει η Ουγγαρία στο σωστό δρόμο. Αλλά […] δεν θα στείλουμε και άμεσα το ιππικό».

Τα σχόλια της Μέρκελ ήρθαν σαν απάντηση στις παρατηρήσεις του υποψήφιου Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πιρ Στεϊνμπρουκ, ο οποίος στην ίδια συζήτηση έβαλε στο τραπέζι την προοπτική να «πετάξουμε έξω» από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Ουγγαρία, με βάση τις πρόσφατες αντιδημοκρατικές της μεταρρυθμίσεις.



«Οι Γερμανοί έχουν ήδη στείλει μία φορά το ιππικό, με τη μορφή τανκς», απάντησε την Παρασκευή ο Όρμπαν μέσα από εβδομαδιαία ραδιοφωνική του εκπομπή. «Το αίτημα μας είναι να μην τα στείλει ξανά. Δεν ήταν καλή ιδέα τότε και δεν λειτούργησε».

Η ουγγρική αντιπολίτευση καταδίκασε τα σχόλια Orban χαρακτηρίζοντας τα ως ένα «χοντρό αστείο» και τόνισε ότι η Μέρκελ έχει ζητήσει μια μετριοπαθή λύση στην αψιμαχία Ουγγαρίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Μάρτιο, η Μέρκελ εξέφρασε τις επικρίσεις της για τις συνταγματικές αλλαγές της Ουγγαρίας, δηλώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι ανησυχίες που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις επίμαχες αλλαγές.

.ethnos.gr
20/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:
  • [1] German FM criticizes remarks by Hungarian PM....


BERLIN:
Tensions between Germany and Hungary have flared over a remark by Chancellor Angela Merkel that she would not seek to resolve disagreements by "sending cavalry."

Hungarian leader Viktor Orban responded by referring to German tanks which invaded Hungary in 1944, and then on Monday German Foreign Minister Guido Westerwelle accused Orban of "a deplorable derailment which we clearly reject."

Germany and the European Union have criticized constitutional changes in Hungary as contrary to EU law.

Merkel said Thursday that "we will do anything to get Hungary onto the right path - but not by sending cavalry."

Orban responded in a Friday radio interview: "The Germans have already sent cavalry to Hungary - they came in form of tanks. Our request is that they don't send any. It didn't work out."

Read more: http://www.dailystar.com.lb/News/International/2013/May-20/217742-german-fm-criticizes-remarks-by-hungarian-pm.ashx#ixzz2TqVtgI2T
20/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin