Tuesday, April 16, 2013

Κινητικότητα στο θέμα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ... «Νεκρανάσταση» του Σχεδίου Ανάν με πρωτοβουλία του Αλ.Ντάουνερ

Έντονη κινητικότητα στο θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, με «νεκρανάσταση» του Σχεδίου Ανάν, παρατηρείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, την ώρα που η Λευκωσία προσπαθεί να ξεπεράσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Όπως αναφέρει στο ιστολόγιό του ο ανταποκριτής του Μega Μιχάλης Ιγνατίου, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη, η πρωτοβουλία ανήκει στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία φέρεται να έπεισε και την Ουάσινγκτον. 



Ο Μιχ.Ιγνατίου αναφέρει ότι προωθείται σχέδιο λύσης στο πνεύμα του σχεδίου Ανάν, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει και επιπλέον πρόνοιες δυσμενέστερες του αρχικού σχεδίου που τέθηκε σε δημοψήφισμα το 2004.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Αλ.Ντάουνερ θα ζητήσει επανέναρξη του διαλόγου τον Ιούνιο.

 .tovima.gr
16/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin