Monday, April 29, 2013

Επικριτική επιστολή Ερογλου προς Μπαρόζο .... Ζητά παρεμπόδιση οποιασδήποτε ενέργειας παραγνωρίζει τις λεγόμενες ευαισθησίες στο νησί

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας από την Κομισιόν να παρεμποδίσει οποιαδήποτε ενέργεια παραγνωρίζει τις λεγόμενες ευαισθησίες στο νησί.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση από τη λεγόμενη Προεδρία αναφέρει ότι ο κ. Ερογλου απέστειλε την επιστολή για να εκφράσει τις ανησυχίες του για εξελίξεις στην ΕΕ.
Ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε ότι η τ/κ πλευρά λαμβάνει θετικά και εποικοδομητικά μέτρα για συνολική λύση, ωστόσο, η ενέργεια του ΓΓ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποστείλει επιστολή σε όλα τα τμήματα για να εγγράφονται οι επιγραφές και ονόματα στα κατεχόμενα στην ελληνική γλώσσα ήταν «ατυχής».


Κατά τον κ. Ερογλου, αυτή η ενέργεια πόρρω απέχει από το να συνεισφέρει σε μια συμφωνία, προσθέτοντας ότι μια η χρήση της μητρικής γλώσσας είναι ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο προστατεύεται από συμφωνίες της ΕΕ. Είπε επίσης ότι η τουρκική γλώσσα είναι καταγραμμένη από την ΕΕ ως μια από τις επίσημες γλώσσες της ε/κ διοίκησης, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.


Σύμφωνα με τον κ. Ερογλου, οι Τ/κ έκαναν πολλές προσπάθειες για να γίνει αποδεκτή η τουρκική γλώσσα ως μία από τις γλώσσες της ΕΕ, αλλά η ε/κ πλευρά το απέρριψε αυτό, που σημαίνει παραβίαση του άρθρου 3 του Συντάγματός της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιπλέον, είπε ότι η απαίτηση όπως μη «κυβερνητικές» τ/κ οργανώσεις να μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες από τη Λάρνακα είναι επίσης απογοητευτικό και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία διεθνής απόφαση που να παρεμποδίζει τη χρήση των λιμανιών των κατεχόμενων.


Αναφέροντας ότι αναμένει να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε κοινωνική συνάντηση τον ερχόμενο μήνα, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συνάντηση θα είναι καθοριστική και θα οδηγήσει σε νέο γύρο συνομιλιών. Τέλος, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται τέτοιες αποφάσεις και ενέργειες από πλευράς της ΕΕ για να μην παρεμποδίζονται οι προσπάθειες για λύση. 
 .kathimerini.com.cy
29/4/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin