Tuesday, March 19, 2013

Βενιζέλος: «Εθνική υποχρέωση» η στήριξη της Κύπρου ....Είχε διαδοχικές συνομιλίες με τους Κύπριους αρχηγούς των κομμάτων


«Η στήριξη της Κύπρου είναι πρωτίστως, εθνική υποχρέωση», δήλωσε ο Ευ, Βενιζέλος, ο οποίος είχε διαδοχικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη και τους Γ. Ομήρου, Ά. Κυπριανού και Μ. Καρογιάν.

«Οι μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις της Ευρωζώνης για την Κύπρο, πλήττουν την Ευρώπη στο σύνολό της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από διαδοχικές συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάριο Καρογιάν.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επιπλέον ότι «ξέρουμε στο πετσί μας πόσο δύσκολο είναι να κινείται κάποιος μέσα σε συντηρητικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και να διαπραγματεύεται με παράγοντες που δεν θέλουν να δουν τις κοινωνικές και αναπτυξιακές διαστάσεις μίας κρίσης, που δεν είναι μόνον χρηματοοικονομική και δημοσιονομική».

Τόνισε δε ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται τώρα μπροστά στο δίλημμα «ή να τροποποιήσει τις αποφάσεις της για την Κύπρο, ελέγχοντας τις εξελίξεις ή να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα τη βλάψουν ως σύνολο».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως δεν θα υποδείξει κανείς στον κυπριακό λαό και τους αντιπροσώπους του τι θα αποφασίσουν και ότι «ψάχνουν να βρουν την καλύτερη ασφαλή εναλλακτική λύση, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωζώνης». «Για εμάς η στήριξη της Κύπρου είναι πρωτίστως, εθνική υποχρέωση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι «τα μικρά, σε απόλυτους αριθμούς, μεγέθη της κυπριακής οικονομίας επιτρέπουν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, που έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον και για την Ελλάδα στον ενιαίο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου».

.kathimerini.com.cy
19/3/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin