Thursday, January 17, 2013

Οι επίδοξοι δανειστές μπλοκάρουν το ν/σ για το ΕΤΥ : Συλικιώτης καταγγέλλει Σιαρλή για το «ok» προς την Τρόικα

Λευκωσία: Ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή είπε «ok» για διαπραγμάτευση με την Τρόικα του νομοσχεδίου για το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων (ΕΤΥ), χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό Εμπορίου. Ο Νεοκλής Συλικιώτης που μέχρι χθες Τετάρτη, κατηγορούσε σκληρά την αντιπολίτευση -ακόμα και για εξυπηρέτηση τουρκικών συμφερόντων- την Τετάρτη, όταν ενημερώθηκε από μέσα ενημέρωσης για το γεγονός, αντέδρασε δημόσια κατά του υπουργού Οικονομικών και των στελεχών του Υπουργείου.
Έπρεπε να ενημερώσουν τον αρμόδιο υπουργό ότι πήραν επιστολή από την Τρόικα και όχι αυτός να ενημερώνεται από τις εφημερίδες, έλεγε στο κρατικό κανάλι.



Ο κ. Συλικιώτης διαφωνεί μάλιστα κάθετα με το γεγονός ότι ο κ. Σιαρλή συμφώνησε να διαβουλευτεί για το νομοσχέδιο με την Τρόικα, με βάση σχετική πρόβλεψη του Μνημονίου.

Στο μεταξύ, σε έκθεσή της η Royal Bank of Scotland αναφέρει πως τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Κύπρο θα υπερισχύσουν του χρέους της χώρας, καθιστώντας την Κύπρο μιαν από τις πιο αξιόχρεες στην Ευρωζώνη. Η Κύπρος «κάθεται» σε τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και δυνητικά πετρελαίου, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι «τα αρχικά κοιτάσματα αερίου που ανακαλύφθηκαν πιθανώς να αξίζουν το 300% του ΑΕΠ και αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί στο 2.950% του ΑΕΠ».

.philenews.com
17/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin