Friday, January 4, 2013

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

του Αθανασίου Δρούγου*
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος έπραξε το μοιραίο στρατηγικό λάθος για τη χώρα, που θα πληρώνουν γενεές επί γενεών Ελλήνων, κυρίως σε μορφή τόκου. Με την κατάρρευση του ψυχρού διπολικού κόσμου, ενώ οι ΗΠΑ άρχισαν να ενδιαφέρονται για άλλα μέρη πιο μακρινά και πλούσια  αδιαφορώντας για τα Βαλκάνια, η Ελλάδα κατάφερε να πλασαριστεί δυνατά διπλωματικά, οικονομικά και κυρίως στρατιωτικά στο χώρο των πάμπτωχων βαλκανικών χωρών. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πολύ μιλούσαν για ηγετική δύναμη και τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στην περιοχή.


Τότε όμως το ελληνικό βαθύ πατριωτικό κράτος (?) κυριάρχησε, εκμεταλλευόμενο την αδιαφορία άλλων, και επέβαλε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή το νεώτερο τη φαεινή ιδέα για τον εναγκαλισμό της Ελλάδας με τη Ρωσία, για πρώτη φορά στους αιώνες, καταστρέφοντας όλες τις μέχρι τότε επιτυχίες.
Ότι δεν κατάφερε η Αικατερίνη η Μεγάλη και ο Στάλιν, κάποιοι υπερπατριώτες (?) πίστεψαν ότι μπορούν να καταφέρουν, ανεύθυνα και επιζήμια, παρά την αποτυχημένη και επιζήμια πολιτική στο θέμα «Οτσαλάν», επιβάλλοντας πρωτότυπες ιδέες όπως τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων, την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας (?) και άλλα πολλά.
 Επέβαλαν επίσης (?) την πλήρη απουσία της Ελλάδας από τη Δυτική Συμμαχία στα πεδία των μαχών και τους ενεργειακούς δρόμους, προβάλλοντας ανύπαρκτους κινδύνους και αποκομίζοντας δις ευρώ αχρήστων οπλικών συστημάτων μέσω αχυρό-υπουργών.
Φυσικά τα χρόνια πέρασαν γρήγορα, η Ελλάδα απομονώθηκε, το πλυντήριο χρημάτων σταμάτησε και το 2009 η χώρα παραδόθηκε χρεοκοπημένη οικονομικά και κοινωνικά, επαιτώντας ανά τον κόσμο. Τότε, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, το 1974 και το 2012, η Ρωσία δεν τα κατάφερε, εγκαταλείποντας τους δυστυχείς στη μοίρα τους. Είναι πράγματι τραγικό, μοιραίοι και ανίκανοι άνθρωποι να πιστεύουν ότι μπορούν να καθορίσουν τη μοίρα του πλανήτη, μέσω προσευχών στο θεό του χρήματος…

ΠΗΓΗ: Analystsforchange
 .elkeda.gr
4/1/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin