Tuesday, January 15, 2013

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 240 ΘΕΣΕΙΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ: «Η τροπολογία για τους ιμάμηδες προκάλεσε αντιδράσεις σε όσους δε θέλουν να αλλάξει η κατάσταση»

Δήμος Μπακιρτζάκης (Χ)
Δυστυχώς εκτός από τα μεγάλα κόμματα υποκύπτουν και άλλα μικρότερα σε «άλλα» κέντρα που δεν επιζητούν το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, άφησε να εννοηθεί ο κ. Πεταλωτής.
 
Να αποσυρθεί η τροπολογία που δημιουργεί θέσεις 240 θέσεις ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας με αποστολή να κηρύττουν το Κοράνιο στα τζαμιά της Θράκης, ζητούν γνωστοί και άγνωστοι «κύκλοι» σε Θράκη και στην πρωτεύουσα, αφήνοντας έρμαια στις ορέξεις  γνωστών ψευτομουφτήδων την μουσουλμανική μειονότητα. Η εξέλιξη αυτή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τη Θράκη να απαιτεί πλέον οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τη διδαχή της ισλαμικής θρησκείας, να επιλέγονται με διαφάνεια και να πληρώνονται από το ελληνικό κράτος.  
Ως γνωστόν με τα άρθρα 36-39 του Ν.3536/2007 συστήθηκαν  240 θέσεις ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας με αποστολή να κηρύττουν το Κοράνιο στα τζαμιά της Θράκης. Στις παραπάνω διατάξεις προβλέπονται  τα προσόντα και η διαδικασία πρόσληψης των ιεροδιδασκάλων. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τρεις   ρυθμίσεις: 1) οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 9 μηνών (από 1-9  έως 31-5) (άρθρο 37 παρ.1),  2) η επιλογή  των ιεροδιδασκάλων θα γίνεται από πενταμελή επιτροπή, που θα αποτελείται από εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας και δύο μέλη ΔΕΠ, ειδικών σε θέματα ισλαμικής θρησκείας, που διορίζονται από τον υπουργό Παιδείας, μετά από γνώμη του οικείου Μουφτή (άρθρο 38). 
«ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Αυτή ακριβώς τη θέση εξέφρασε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής. Γνώστης του θέματος δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, καθώς όπως είπε στο «Χ», τα μειονοτικά ζητήματα έγιναν αντικείμενα πολλών συζητήσεων σε διυπουργικές επιτροπές  στις οποίες συμμετείχε ως υπουργός στις κυβερνήσεις.  Η κυβέρνηση τότε είχε καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, υπενθύμισε ο κ. Πεταλωτής που στόχο είχαν, «να σταματήσει όλη αυτή η αμφιθυμία, με το θέμα του μουφτή, των ιεροδιδασκάλων, με το θέμα της ΕΠΑΘ, της Παιδαγωγικής Σχολής που καταργήσαμε τελικά, με σκοπό να δημιουργηθεί κάτι καινούριο στη θέση της». Οι αποφάσεις αυτές, προκάλεσαν τις αντιδράσεις «από κάποιους που δε θέλουν να αλλάξει η κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής. «Επειδή οι κοινωνίες προχωρούν με έναν αργό τρόπο, είναι ευθύνη του κράτους και της πολιτείας, αφού ακούσει τους πάντες μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο να πάρει τις αποφάσεις της. Γιατί όταν δεν παίρνει τις αποφάσεις της η πολιτεία, τότε αυτές λαμβάνονται από εξωθεσμικά όργανα». 
ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΕΒΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ 

Σε αυτό το πλαίσιο θα έπρεπε προ πολλού να τελειώσει το θέμα των ιεροδιδασκάλων, δήλωσε.  Ειδικότερα ο κ. Πεταλωτής τόνισε τα εξής: «Ενώ υπάρχει τροπολογία που υπογράφηκε από βουλευτές της ΝΔ  και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, άρχισαν τα γνωστά «παζάρια», κατά το γνωστό τρόπο όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και δυστυχώς όταν σε αυτά τα παζάρια συμμετέχουν και άνθρωποι που δε γνωρίζουν την πραγματικότητα της περιοχής μας, τότε πραγματικά οδηγούμαστε σε καταστάσεις στρεβλές και αλλοπρόσαλλες. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η πολιτεία, να βάλει τους νόμους, έτσι ώστε τα παιδιά να διδάσκονται τα θρησκευτικά τους από ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά έχουν τα προσόντα. Από ανθρώπους που πληρώνονται από το ελληνικό κράτος με διαφάνεια και αυτό έχει μεγάλη σημασία, έτσι ώστε να μην ορίζεται η στάση των βουλευτών της μειονότητας από άλλα «κέντρα». Εδώ θα έπρεπε να είμαστε ειλικρινείς. Είχαμε συνηθίσει να λέμε ότι τα δύο κόμματα υπέκυπταν σε άλλα «κέντρα» , δυστυχώς έχει αποδειχθεί εκ των πραγμάτων ότι και άλλα κόμματα τρέχουν σε άλλα «κέντρα» και αυτό είναι λυπηρό». 

ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Είναι αναγκαίο κατά τον κ. Πεταλωτή, να ξεκαθαρίσει ποιος είναι  ρόλος του κράτους, «ποιος νομοθετεί, ποιος προτείνει τους νόμους και  φυσικά χωρίς διαπραγματεύσεις και χωρίς «παζάρια» κάτω από το τραπέζι, ας προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση, με πλήρη διαφάνεια κανόνων και διατάξεων που αφορούν στη μειονότητα. Ειδικά αυτή τη στιγμή που υπάρχουν έτοιμα νομοθετήματα που είναι προϊόντα μίας μεγάλης δημοκρατικής και ισορροπημένης δουλειάς. Δεν μιλάμε για ζητήματα που αφορούν στη μειονότητα χωρίς να αναλαμβάνει θέση η ίδια η μειονότητα. Ήδη έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, αλλά αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται εκεί που πρέπει και όχι αλλού. Δεν πρέπει σήμερα να υπεκφεύγει κανείς. Όπου υπάρχει κενό και όταν αποφεύγουμε να τοποθετηθούμε εμείς και όταν υπάρχουν παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με υποτιθέμενες συνέπειες σε ψήφο-και το λέω αυτό γιατί έτσι είναι- τότε πραγματικά νομίζω ότι χάνουμε την ουσία και χάνουμε κάθε μέτρο το οποίο αργότερα το πληρώνουμε και το πληρώνουν και τα παιδιά μας»

«ΛΥΣΣΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ  Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ»

Εν τω μεταξύ για «λύσσα» του τουρκικού προξενείου και των πάσης φύσεως συνοδοιπόρων του, κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. Ειδικότερα  έκανε την εξής δήλωση, αναφορικά με την επικείμενη τροπολογία που αφορά στο διορισμό των Ιμάμηδων: «Ο διορισμός των ιμάμηδων, εκκρεμεί από το 2007. Και μάλιστα η μέχρι τότε καθυστέρηση ήταν και εθνικά επιζήμια και ανεπίτρεπτη. Η επαναφορά του θέματος με τροπολογία που επίκειται να έλθει στη Βουλή, έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις στους γνωστούς μηχανισμούς του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, με τους τουρκόφωνους και ελληνόφωνους επικίνδυνους ή  μισθοδοτούμενους συνοδοιπόρους του. Παραθέτω, μάλιστα και ανακοίνωση Τύπου της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής «Σπάρτακος», που αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να μην ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων – ιμάμηδων. 

Ο μειονοτικός Τύπος είναι γεμάτος αναφορές σε «αντιρρήσεις» για το θέμα από την πλευρά του Προξενείου και των παρατρεχάμενών του, ενώ στον πλειονοτικό μόνο μερικά μισόλογα και υπονοούμενα γράφτηκαν. Ποιος ωφελείται σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση; Ποιος θέλει τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων; Ποιος τους θέλει δεμένους στο μυστικά κονδύλια της Άγκυρας; Ποιος τους αρνείται το δικαίωμα να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να αμείβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις; Ποιος τελικά συντηρεί τα παρακρατικά κυκλώματα που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ονομάζει; Είναι καιρός να πούμε όλοι την αλήθεια ανοιχτά. Κακώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα μουγκά μία τόσο σημαντική ρύθμιση για το μέλλον της Θράκης και επιτρέπει σε πουλημένους και σε ψηφοθήρες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της ζωής μας. Αν δεν περάσει τώρα η ρύθμιση αυτή, που θα αποδεσμεύσει την μουσουλμανική κοινωνία από το τουρκικό παρακράτος, δεν θα περάσει ποτέ! Καλούμε κάθε τοπικό Βουλευτή να τοποθετηθεί δημοσίως στο ζήτημα και να πάψουν τα παζάρια και τη διγλωσσία. Ειδικά η ψήφος των Θρακιωτών βουλευτών είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν νοείται να μένουν σιωπηλοί ή και να πρωτοστατούν σε τεμενάδες!» Εκτός από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, προσθέτω ότι μαζί με τη συνάδελφο Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων των Ανεξάρτητων Σταυρούλα Ξουλίδου, εισηγήτρια του κινήματος στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, θα δώσω και την δική μου ηχηρή απάντηση, στην αντίδραση με λύσσα όσων συμπορεύονται με το Τουρκικό Προξενείο. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο παλεύουμε και προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Και υπενθυμίζω ότι ο Πάνος Καμμένος επανειλημμένα έχει πει ότι θα είμαστε η συνεχής σκιά του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτό πράττουμε συνεχώς όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».
15/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin