Saturday, December 29, 2012

Κοζάνη: Οι Μωμόγεροι στη Σκήτη/Αναβίωση των Μωμόγερων στα Αλωνάκια

Το έθιμο των Μωμόγερων θα αναβιώσει και φέτος ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σκήτης «Εύξεινος», σήμερα Σάββατο 29 και αύριο Κυριακή 30 Δεκεμβρίου. 

Το αρχαίο δρώμενο που υμνεί που παρουσιάζει την αναγέννηση της φύσης με την αλλαγή του νέου έτους, αποτελείται από 12μελη χορευτικό τμήμα και την θεατρική ομάδα.


Το έθιμο όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκήτης Σάββας Αλεξανδρίδης, αναβιώνει από το 1934 στο χωριό κρατώντας το αναλλοίωτο στο χρόνο και μεταλαμπαδεύοντας το στις νέες γενιές.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου
-
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων «Πόντος» και το τμήμα των Μωμόγερων του θα πραγματοποιήσει την αναβίωση του εθίμου των Μωμόγερων παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες στα Αλωνάκια να παρευρεθεί και να συμμετέχει στην αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου, χορεύοντας και τραγουδώντας για να υποδεχτούν με ελπίδα το Νέο Έτος.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου
.ert gr
29/12/12
 ===

Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός

Μωμόγεροι 2012 στο πρωτοχώρι Κοζάνης(video)

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin