Friday, December 7, 2012

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Σε πρόσφατη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτητοποίηση της Αλβανίας, ο πρωθυπουργός της Σαλί Μπερίσα ανέφερε, ότι «τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Σε σχετική ήπια διαμαρτυρία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι «δηλώσεις όπως αυτή δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής λειτουργίας, μεταξύ των δύο χωρών κλπ», η εκπρόσωπος του Αλβανού Πρωθυπουργού Έρλα Μεΐλι, απήντησε ότι τα λεχθέντα από αυτόν ανεφέροντο «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζουν καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας στο νότο, το βορά ή την ανατολή».

Όμως η περιοχή της Πρεβέζης ουδέποτε υπήρξε αλβανική. Και όταν είχαν καταφύγει σε αυτή οι Τσάμηδες, που ήταν μειοψηφία πληθυσμιακή, δεν ήταν αλβανικό αλλά ελληνικό έδαφος, όπως ήταν και η βόρειος Ήπειρος αλβανική αν και η πλειοψηφία των κατοίκων της ήσαν Έλληνες. Ας αφήσουν επομένως τις κουτοπονηρίες οι γείτονες, που άλλοτε με ανόητες δηλώσεις του άνω είδους και άλλοτε με διαδηλώσεις και πλακάτ των Τσάμηδων στην Αλβανία, όταν μεταβαίνουν εκεί Έλληνες επίσημοι, προβάλλουν αξιώσεις εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων, τα οποία εγκατέλειψαν προ εξηνταπενταετίας, με τη βούληση να αποξενωθούν τούτων ως συνεργήσαντες σε εγκληματικές πράξεις κατά του ελληνικού πληθυσμού με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.

Το θράσος και η αχαριστία των Αλβανών καταφαίνεται από το ότι παρά τις ποικίλες βοήθειες της Ελλάδος προς αυτούς και το γεγονός ότι άνω του ενός εκατομμυρίου ομοεθνείς τους εργάζονται στην Ελλάδα, σπουδάζουν τα παιδιά τους και αποστέλλουν τα χρήματά τους στην πατρίδα τους για την ανοικοδόμηση οικημάτων ή την ίδρυση επιχειρήσεων, εξακολουθούν να υποβλέπουν τους Έλληνες και την Ελλάδα. 

Η οικονομική συμφορά στην οποία μας περιήγαγε η δυναστεία  του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ και του υιού του, κατέστησε την Ελλάδα και αδύνατη στρατιωτικώς, με συνέπεια να αποθρασύνονται οι περιβάλλοντες αυτή εχθροί της. Οι ένοπλες δυνάμεις της απώλεσαν την αίγλη τους, όταν οι στρατηγοί δικαίως παραπονούνται για τις πενιχρές αποδοχές και συντάξεις τους και ο Αρχηγός του Ναυτικού απεκάλυψε ότι τα πολεμικά μας σκάφη δεν έχουν ούτε επαρκή καύσιμα για να κινηθούν. Ποία υπόληψη μπορεί να έχει ένα έθνος σε αυτή την κατάσταση;

Δια των Μ.Μ.Ε., το ενδιαφέρον της πλειονότητος των πολιτών στρέφεται περί το αν θα μας δοθεί και πότε η περιβόητη δόση των 31 ή 45 δις ευρώ και πώς θα ευδοκήσουν να συγκατατεθούν για την καταβολή της ο απερίγραπτος κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ. Αντί να υπάρξει συναγερμός  για την αύξηση της παραγωγής και την ανάπτυξη βιοτεχνιών, που θα μας απαλλάξουν από την εισαγωγή απλών ειδών, όπως καρέκλες και μικροέπιπλα, γίνονται συνεχώς απεργίες, κατευθυνόμενες από επαγγελματίες συνδικαλιστές. 

Έχει γραφεί στον τύπο, χωρίς να διαψευσθεί, ότι από το 1979 έως το 2010 έγιναν 5.280 γενικές και ειδικές απεργίες, κατά ποσοστό 96% στο δημόσιο τομέα. Απωλέσθηκαν 1.375 ημέρες εργασίας. Τα απωλεσθέντα ημερομίσθια εκ των απεργιών αυτών υπολογίζονται συνολικώς σε 135 δις ευρώ ήτοι το 39% του δημοσίου χρέους. Εάν μάλιστα συνυπολογισθούν και τα ποσά που οι περισσότεροι των απεργούντων εισέπραξαν για τις ημέρες που δεν εργάσθηκαν, η ζημία είναι τεραστία και ανυπολόγιστη. 

Πώς ήταν δυνατόν να περιορισθεί το κύμα των απεργιών, όταν είχε πυροδοτήσει αυτές το ΠΑΣΟΚ; Ο Γεώργιος Παπανδρέου κατήλθε στον Πειραιά για να υποδεχθεί τους εκ Κρήτης ελθόντες με τρακτέρ, για να καταλάβουν το κέντρο των Αθηνών. Ομοίως και για να ενισχύσει τους λιμενεργάτες, κατά της εφαρμογής της συμβάσεως κυβερνήσεως Καραμανλή και κινεζικής COSCO. Τη συνέπεια αυτής της πρακτικής του ΠΑΣΟΚ πληρώνει η Ελλάδα και σήμερα με τις συνεχείς απεργίες.
Να σημειωθεί ότι μετά την πτώση της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ επανελθών στην εξουσία προσέθεσε 600.000 νέους υπαλλήλους στο δημόσιο τομέα και επεβάρυνε το Κράτος με 500 περίπου δις ευρώ. Επί πλέον ενεγράφησαν σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία 180.000 με μηδενική εισφορά και επιβαρύνθηκε κατά 24 δις ευρώ το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Παρ΄ όλα αυτά ο Γεώργιος Παπανδρέου εκραύγαζε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε μόνον χρέη, χρέη, χρέη». Η υποκρισία και το ψεύδος δεν έχουν όρια. Αλλά πώς να μην ψεύδεται ένας πολιτικός όταν εξαπατά το λαό πως υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις και στη συνέχεια περικόπτει μισθούς και συντάξεις και οδηγεί το λαό στο σημερινό χάος;

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών θα δικασθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» της τριετίας 2006-2009. Συγκεκριμένα του αποδίδεται ότι το 2006 δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις μικρότερες περίπου κατά 20.000 ευρώ ενώ παράλληλα δεν εδήλωσε επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας μικροτέρας των 27.000 ευρώ. Στη δήλωση του 2007 παρέλειψε να περιλάβει καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ, ενώ δεν περιέλαβε επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ. Και, τέλος, ότι το 2008 δήλωσε μικρότερες οικογενειακές καταθέσεις περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ το 2009 δεν περιέλαβε στη δήλωσή του το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που αγόρασε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη. Δεν διευκρινίζεται εάν το ακίνητο δηλώθηκε στη δήλωση του 2010. Αν ναι, τί νόημα έχει η παραπομπή γι΄ αυτή την παράλειψη;
Όλη η κάθαρση του πολιτικού κόσμου έχει περιορισθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που του έδωσαν εντολή για τις συμβάσεις που υπέγραψε, δεν καλούνται ούτε ως μάρτυρες. Οι πολιτικοί, για τους οποίους ο Λαός ψιθυρίζει ότι έχουν τεράστιες επιχειρήσεις και ακίνητα επ΄ ονόματι άλλων, περιφέρονται χωρίς να λογοδοτήσουν. Το ίδιο και μερικοί άλλοι γνωστοί, που μέσα σε λίγα χρόνια απέκτησαν δύο και τρία ακίνητα και περιφέρονται σήμερα ελεύθεροι, ωραία και αψεγάδιαστοι. 

Η Δικαιοσύνη οφείλει να στρέψει τους προβολείς της ερεύνης προς όλους όσους κατεχράσθησαν το δημόσιο χρήμα. Συμψηφισμός με ένα εξιλαστήριο θύμα δεν πρέπει να επιτραπεί. Οι κατά τόπους Εισαγγελείς οφείλουν να ερευνήσουν αυτεπαγγέλτως τις περιπτώσεις όπου απεκτήθησαν στην περιφέρειά τους πανάκριβα ακίνητα ή εκτάσεις από πολιτικούς ή απλούς πολίτες, που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το τίμημα της αγοράς τους. Αλλά και κατ΄ εκείνων, οι οποίοι έλαβαν τεράστιες αποζημιώσεις για δήθεν καταστροφή της παραγωγής των και στη συνέχεια ανοικοδόμησαν πανάκριβα ακίνητα.
 
Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, αντί να διακόπτουν τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την κάθαρση του δημοσίου βίου και παραλλήλως, όταν κρίνουν κατά καθήκον τα μνημόνια, να λάβουν υπ΄ όψει τους ότι ψηφίσθηκαν κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι χωρίς την προβλεπόμενη από αυτό πλειοψηφία.  Εάν ενεργούν ως ανεξάρτητοι λειτουργοί, θα λάβουν και τη θέση που τους αρμόζει από το Σύνταγμα, το οποίο κατοχυρώνει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους (άρθρο 87 παρ. 2) ως αμέσων οργάνων και εκφραστών της δικαστικής λειτουργίας, ισοτίμου, ισοδυνάμου και ισοκύρου των δύο άλλων, ήτοι της εκτελεστικής και της νομοθετικής, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν και τις αυτές αποδοχές για να διασφαλίζεται η διάκριση των εξουσιών (άρθρο 26 του Σ.) που αποτελεί βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
 *Πρόεδρος Αρείου Πάγου (1990 - 1996)
6/12/12
----
 ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin