Saturday, December 1, 2012

Τουρκία: Γιορτή του Αγίου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη

Στον ναό του Αγίου Γεωργίου, μετά τη λειτουργία, στην οποία την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας .
Ιεράρχες, κληρικοί και μοναχοί από κάθε γωνιά του πλανήτη, μαζί με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης, εκπρόσωπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, κυβερνήσεων και διπλωματών, αλλά και πλήθος πιστών, συμμετείχαν στη σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία της εορτής του ιδρυτή της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, Αποστόλου Ανδρέου.

Στη λειτουργία, που τέλεσε ο οικουμενικός πατριάρχης, Βαρθολομαίος, συμμετείχαν οι μητροπολίτες Χαλκιδόνος Αθανάσιος, Δέρκων Απόστολος, Ιταλίας Γεννάδιος, Σύμης Χρυσόστομος, Μιλήτου Απόστολος, Προικοννήσου Ιωσήφ, Πίτσμπουργκ Σάββας, Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Κιλκισίου Εμμανουήλ και Ζακύνθου Διονύσιος.
Η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης, υπό τον Καρδινάλιο Κοχ, συμπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής για τον διάλογο ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, μετέφερε μήνυμα του πάπα Βενέδικτου του 16ου προς τον πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Στον ναό του Αγίου Γεωργίου, μετά τη λειτουργία, στην οποία την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, διαβάστηκε το παπικό μήνυμα.
Η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη ανταλλάσσουν επισκέψεις στις «θρονικές εορτές» των δύο Εκκλησιών, στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν από τον πατριάρχη Αθηναγόρα και τον πάπα Παύλο τον 6ο, όταν ήρθησαν τα αναθέματα μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

.agelioforos.gr
30/11/12
-------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin