Thursday, December 20, 2012

ΔΝΤ: «Χλιδάτο» Χριστουγεννιάτικο πάρτι 500.000 δολαρίων για τους «ειδήμονες» της λιτότητας

Το πνεύμα της λιτότητας που έχει επιβάλει σε όλη την Ευρώπη δεν φαίνεται να αγγίζει το ΔΝΤ, που παραμονές Χριστουγέννων – και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες θα στερηθούν ακόμη και τα βασικά – διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο πάρτι που στοίχισε με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς τουλάχιστον… 500.000 δολάρια
Το… απλό μενού του πάρτι περιελάμβανε χαβιάρι, καπνιστούς σολομούς, τρούφες, στρείδια και γαρίδες καθώς και άφθονο αλκοόλ (για να χαλαρώσουν από την πολλή δουλειά;) αλλά και κοκτέιλ φτιαγμένα από σομελιέ ειδικά για τη βραδιά.

Ολα αυτά τα γκουρμέ και πανάκριβα που θα απουσιάζουν φέτος λόγω κρίσης από το γιορτινό τραπέζι εκατοντάδων εκατομμυρίων μισθωτών σε Ευρώπη και Αμερική, προσφέρονταν προ ημερών πληθωρικά και υπερπολυτελώς στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο προφανώς εντός των τειχών του, δεν εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας ανάλογες με εκείνες που ευαγγελίζεται στο εξωτερικό. Κάθε άλλο μάλιστα. 
Το περασμένο Σαββατόβραδο (15 Δεκεμβρίου) στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον στήθηκε ένα πεντάωρο χριστουγεννιάτικο γλέντι κυριολεκτικά τρικούβερτο (δεδομένου ότι αυτό όντως εκτεινόταν σε... τρία πατώματα) το συνολικό κόστος του οποίου υπολογίζεται πως προσέγγισε το μισό εκατ. δολ. Το «παρών» έδωσαν περί τα 7.000 άτομα, κυρίως νυν και πρώην υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι το γλέντησαν... σαν βασιλιάδες. Το γεγονός βέβαια ότι το ΔΝΤ ειδικεύεται στο να επιβάλλει πολιτικές σκληρής και δυσβάσταχτης λιτότητας σε χώρες με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς.
Ακόμη και η «Washington Post», η οποία έφερε στο φως τις λεπτομέρειες για το πάρτι της χλιδής, φρόντισε να συνοδεύσει το δημοσίευμα με μια φωτογραφία Ελλήνων διαδηλωτών, τονίζοντας σαρκαστικά πως «οι Ελληνες μάλλον δεν θα πάνε στο πάρτι του ΔΝΤ». «Σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, είναι ωραίο να βλέπεις πως οι τύποι του ΔΝΤ ακόμη ξέρουν να διασκεδάζουν με την ψυχή τους», σημειώνει σε έκδηλα ειρωνικό τόνο η εφημερίδα.
Τι κι αν η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εσχάτως έκανε στροφή υπέρ της ανάπτυξης στο θέμα της Ελλάδας; Το μαχαίρι των περικοπών έχει ήδη μπει τόσο βαθιά στο κόκαλο εκατομμυρίων φορολογουμένων, ώστε τα πανάκριβα εδέσματα στο πάρτι του ΔΝΤ φαντάζουν αν μη τι άλλο... προκλητικά. Μάλιστα, η «Washington Post» συγκρίνει το κόστος του χριστουγεννιάτικου πάρτι (κόστος που υπολογίζεται μεταξύ 350.000 και 500.000 δολ.) με τους τόκους που πρόκειται να εισπράξει το ΔΝΤ το 2013 από την Ελλάδα για την αποπληρωμή των δανείων, τους οποίους η αμερικανική εφημερίδα υπολογίζει σε 899 εκατ. δολ.
Ο πλουσιοπάροχος μπουφές του πάρτι περιελάμβανε πιάτια από... επτά διαφορετικές κουζίνες: την ινδική, τη μεξικανική, την ισπανική, τη μεσογειακή, τη μεσανατολική, την αμερικανική και την ταϊλανδέζικη/βιετναμέζικη.
 .imerisia.gr
20/12/12
-----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin