Saturday, November 17, 2012

Κρίτων Αρσένης: Nαι στις έρευνες αλλά ... με προδιαγραφές

Nordic Explorer
Να γίνουν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο λέει τελικά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές.

Ο κ. Αρσένης προκάλεσε σάλο στο κόμμα του όταν προ ημερών κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, καταγγέλλοντας ουσιαστικά την Ελλάδα ότι δεν φρόντισε, ώστε στο πλήρωμα του νορβηγικού ερευνητικού σκάφος αντί για δύο, να είναι επτά οι παρατηρητές κητωδών.Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα επανέλαβε ότι πρέπει η νορβηγική εταιρεία να προσλάβει άλλους πέντε παρατηρητές και να μη δείχνει περιβαλλοντική ευαισθησία μόνο στα νορβηγικά ύδατα.




«Να υποχρεώσουμε την εταιρεία να προσλάβει πέντε ανθρώπους. Πρέπει να υπάρχουν επτά παρατηρητές στο πλοίο για να μην υπάρχει πρόβλημα με το περιβάλλον γιατί σε εκείνη την περιοχή οι φάλαινες είναι στα όρια της εξαφάνισης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρσένης.


Χρειάζονται αυστηρές προδιαγραφές όχι σαν να είμαστε τριτοκοσμική χώρα, πρόσθεσε.


Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αποστροφή του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μανιάτη «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες απ' ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών» ο κ. Αρσένης είπε ότι το θέμα με τα κήτη είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να υποβαθμιστεί σε κομματική κόντρα.

.protothema gr
16/11/12
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin