Wednesday, July 25, 2012

ΥΠΕΞ: Κακός οδηγός ο εσωστρεφής εθνικιστικός λαϊκισμός της FYROM

«Κακός οδηγός η αλαζονεία και ο εσωστρεφής εθνικιστικός λαϊκισμός» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν. Ο κ. Γκρούεφσκι έθεσε ξανά θέμα δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και κατηγόρησε τη χώρα μας για την έλλειψη προόδου προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Σκοπιανού.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, η Ελλάδα έχει αποδείξει επανειλημμένα και εμπράκτως την ετοιμότητά της για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπογραμμίζει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Ωστόσο, παρατήρησε, ότι ο κ. Γκρούεφσκι υποδέχθηκε το σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης με προσβλητικές επιθέσεις και αθεμελίωτες κατηγορίες.
«Από την πλευρά μας δεν μπαίνουμε στη λογική της τεχνητής όξυνσης που προσπαθεί να προκαλέσει ο κ. Γκρούεφσκι για εσωτερικούς λόγους. Λέμε το αυτονόητο: ότι για την επίτευξη λύσης, η κυβέρνηση της Ελλάδας αναζητά έναν αξιόπιστο και ειλικρινή συνομιλητή. Αυτό θα πρέπει να το αποδείξει στην πράξη η πλευρά των Σκοπίων» υπογράμμισε ο κ. Δελαβέκουρας. Αντίθετα, υποστήριξε, η συνεχιζόμενη, κουραστικά επαναλαμβανόμενη, προπαγανδιστική ρητορική για εσωτερική κατανάλωση, που καταγράφεται στο ανακοινωθέν του Γραφείου του πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, δείχνει ότι ο κ. Γκρούεφσκι, δεν αξιοποίησε τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να υπάρξει πρόοδος. «Το αντίθετο, επιχείρησε να την εκμεταλλευθεί. Για άλλη μια φορά επιδόθηκε στην καλλιέργεια της γνωστής προπαγάνδας περί αδυναμίας ή απροθυμίας της ελληνικής πλευράς. Αυτό είναι ψευδές και η συνεχής αδιαλλαξία του κ. Γκρούεφσκι καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του το επιβεβαιώνει», τόνισε ο κ. Δελαβέκουρας. 
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 25 Ιουλίου
--------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin