Wednesday, July 25, 2012

FYROM: Ο Γκρουέφσκι μίλησε στον Μπαν Κι Μουν για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα

Σε δήθεν «μακεδονική μειονότητα» στον ελλαδικό χώρο αναφέρθηκε ο Γκρούεφσκι μιλώντας στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κατά τη συνάντηση τους στην πόλη των Σκοπίων.

Μάλιστα στήριξε την άποψη του αυτή χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τη δημοσιευμένη από το 2009, έκθεση για την Ελλάδα της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για ζητήματα μειονοτήτων, Γκέι Μακ Ντούγκαλ.


Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απηύθυνε έκκληση «να εξετασθούν οι συστάσεις και οι δεσμεύσεις για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της δήθεν "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα και των δικαιωμάτων των προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα».

Προηγουμένως, ο Γ.Γ του ΟΗΕ κατά την ομιλία του στη Βουλή των Σκοπίων ανέφερε ότι η διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί «επιτακτική ανάγκη».
«Είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω, να διευκολύνω την επίλυση αυτού του ζητήματος. Μπορείτε να υπολογίζετε στον ΟΗΕ και, ταυτόχρονα, ενθαρρύνω τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του κράτους, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου να είναι ενωμένοι και αφοσιωμένοι στην επίλυση του ζητήματος» πρόσθεσε ο Μπαν Γκι-μουν.
25/7/2012

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin