Thursday, May 17, 2012

Α. Ανδρεάδης: «Τζογάρεται το μέλλον της πατρίδας μας» ...

Την κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων για το μέλλον της χώρας επισημαίνει σε επικριτική δήλωσή του μετά το αδιέξοδο αποτέλεσμα της διάσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογραμμίζοντας ότι «τις τελευταίες δέκα ημέρες αντί σύνθεσης, σύνεσης και ρεαλισμού, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι, σε μία κακόγουστη παρτίδα πολιτικού πόκερ, να τζογάρεται το μέλλον της πατρίδας μας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «
μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, ουτοπικών προσεγγίσεων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, οι πιθανότητες καταστροφικής χρεοκοπίας και εξόδου από το Ευρώ έχουν πλέον αυξηθεί δραματικά. Οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων, αλλά και προσωπικά πολιτικών αρχηγών είναι βαρύτατες».

Εν τω μεταξύ, σε παρέμβασή του και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και δευτερευόντως τους φορείς που αρθρώνουν δημόσιο λόγο, «να διακρίνουν ανάμεσα στην πολιτική ρητορική», με «το καθήκον απέναντι στη χώρα», τονίζοντας ότι η Ελλάδα «διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις στην σύγχρονη ιστορία της».

Όπως υπογραμμίζεται το διακύβευμα για τη χώρα, «
μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας, όπως και η ψήφος των Ελλήνων πολιτών, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδεθεί με τους δυνητικούς ή τους υποψήφιους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να τίθεται θέμα ασφάλειας των τουριστών και να εκπέμπουμε ή να ενισχύουμε εικόνα διάλυσης της χώρας. Ο τουρισμός, ως η πιο σημαντική πλουτοπαραγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας, οφείλει να κινείται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες».

Ανοιχτή επιστολή στα κόμματα από τον HATTA

«Οι διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί παγώνουν τις κρατήσεις και αποσύρουν συνεργάτες τους από τη χώρα μας. Πληρωμές δεν γίνονται και προκαταβολές δεν καταβάλλονται, λόγω του φόβου πιθανών ακυρώσεων, αλλά και με το σκεπτικό της - φημολογούμενης - επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή», τονίζει σε ανοιχτή επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), επισημαίνοντας την εικόνα «χάους και αποσύνθεσης» που προβάλλεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για τον ελληνικό τουρισμό υπογραμμίζοντας ότι τα έσοδα και οι θέσεις εργασίας στον τομέα που απασχολεί ένα εκατ. εργαζόμενους μειώνονται και καλεί τα κόμματα να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη βελτίωση του κλίματος διεθνώς και στο εσωτερικό της χώρας. 
tovima gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin