Monday, May 28, 2012

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΕΝΑΣ ΑΚΥΡΗΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...

Του Υποναυάρχου ε.α.  Δημητρίου ΠΑΛΗΑΤΣΟΥ Π.Ν (ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
1.      ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ – ΑΙΤΙΑ
Οι Έλληνες, ευνοημένοι από τους θεούς, βρέθηκαν στα ιερά τούτα χώματα να αμύνονται μαζί με τα παιδιά τους  εναντίον πολλών και επικίνδυνων εχθρών. Σαν μία ανυπότακτη πολεμική φυλή, που είναι, αναγκάστηκαν να υπερασπιστούν τα όσια και τα ιερά τους από εισβολείς, ενόπλους και αόπλους.  
Οι ένοπλοι εισβολείς αντιμετωπίστηκαν με αίμα και θυσίες.   Πολλά χρόνια η Ελληνική γη άντεξε εισβολείς και κατακτητές, τους οποίους αποτίναξε  χωρίς να μείνουν ισχυρά ίχνη της παρουσίας τους.  Οι άοπλοι εισβολείς με ήπια μέσα, ( πολιτισμός, εργασία, χρήμα), απέτυχαν και αυτοί να αφήσουν ισχυρά ίχνη σε ανθρώπους κουλτούρα, ήθη και έθιμα του Ελληνικού Έθνους.
Στην σύγχρονη εποχή μας  η οντότητα του Ελληνικού κράτους αντιμετωπίζει σύγχρονες απειλές λόγω της γεωπολιτικής της θέσης.

  Οι απειλές αυτές προέρχονται από τις βλέψεις των γειτόνων, αλλά και από τα συμφέροντα ισχυρών κρατών στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.

Μία ήπιας μορφής  μεγάλη σύγχρονη απειλή των αναπτυγμένων κρατών είναι η λαθραία μετανάστευση. Πέρασαν πολλά χρόνια για να θεωρηθεί σαν απειλή και να αντιληφθούν τα ανεπτυγμένα κράτη ότι κινδυνεύει η ταυτότητα, η ανάπτυξη και η ασφάλειά τους από το κύμα μεταναστών, όταν αυτό αφήνεται ανεξέλεγκτο.
Σκληρά καθεστώτα της Ασίας και της Αφρικής, ( Τυνησία, Λιβύη, Συρία, Σομαλία), αυστηρά θεοκρατικά καθεστώτα , κυρίως ισλαμικά ( Υεμένη, Αφγανιστάν) σε συνδυασμό με την εξαθλίωση των ανθρώπων, που είναι δεδομένη καί τις τοπικές πολεμικές συγκρούσεις,  έσπρωξαν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε πιό ανεπτυγμένες χώρες, σε πιό ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον.
Αυτό το φαινόμενο, (human trafficking), καταγράφεται σε όλους τους ιστορικούς αλλα καί προιστορικούς χρόνους και πάντοτε δημιουργούσε αλλαγές πολιτισμικές, θρησκευτικές και πολιτικές.
Η μικρή Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και μετά έχει γίνει χώρα υποδοχής ή ενδιάμεση χώρα για μετανάστες, (παράνομους ή νόμιμους).  Οι νόμιμοι μετανάστες που έχουν γίνει αποδεκτοί δεν αποτελούν απειλή και οι συνέπειες ύπαρξής τους είναι προβλεπόμενες και ελέγξιμες. Ο παράνομοι μετανάστες όμως, οι λαθρομετανάστες, είναι μία απειλή πού έχει εισβάλει σε όλη  την Ελλάδα και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή.  Οι αριθμοί εισόδου παρανόμων μεταναστών για τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων είναι απειλητικοί και πρωτοφανείς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εισερχομένων μεταναστών είναι μωαμεθανοί, σουνίτες ή σιίτες, οι οποίοι εισέρχονται κατα χιλιάδες ετησίως σε ένα ορθόδοξο χριστιανικό έθνος και αλλάζουν σοβαρά την σύνθεση των κατοίκων σε πόλεις και χωριά.

2. ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 οι αριθμοί των παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα μεταναστών αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο.  Μερικά σημεία της Ελληνικής επικράτειας προτιμήθηκαν σαν σημεία εισόδου από τους διακινητές ανθρώπων, είτε λόγω μορφολογίας εδάφους, είτε λόγω χαμηλής φύλαξης. Βλέποντας ποιά σημεία του Ελληνικού χώρου προτιμήθηκαν σαν σημεία εισόδου μπορούν  να επιλεγούν άμεσα και οι ανάλογες λύσεις μείωσης σε αμελητέα ποσοστά του κύματος εισόδου.
Τα θαλάσσια σημεία εισόδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαθρομεταναστών, η χώρα προέλευσης και η ενδιάμεση χώρα περιγράφονται στον ακόλουθο πίνακα
ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΧΏΡΑ
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Χίος , Οινούσαι
Τουρκία
Αφγανιστάν , Πακιστάν, Ιράκ, Συρία
Σάμος
Τουρκία
Αφγανιστάν , Πακιστάν, Ιράκ,Συρία
Αγαθονήσι
Τουρκία
Αφγανιστάν , Πακιστάν, Ιράκ, Συρία
Φαρμακονήσι
Τουρκία
Αφγανιστάν , Πακιστάν, Ιράκ, Συρία
Κώς
Τουρκία
Αφγανιστάν , Πακιστάν, Ιράκ, Συρία
Νότιες  ακτές Κρήτης, Γαύδος
Τουρκία,  Αίγυπτος
Αφγανιστάν , Πακιστάν, Ιράκ, Συρία
Ο αριθμός των εισερχομένων λαθρομεταναστών από τα ανωτέρω σημεία εισόδου ανέρχεται σε δώδεκα χιλιάδες περίπου, (12000), ανθρώπους ανά έτος.
Τα χερσαία σημεία εισόδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των λαθρομεταναστών φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα
ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΧΏΡΑ
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Νομός Έβρου
Τουρκία
Πακιστάν, Αφγανιστάν
Βουλγαρία
Ρουμανία, Τουρκία
Πακιστάν, Αφγανιστάν, Γεωργία
Σκόπια
Αλβανία
Αλβανία
Αλβανία
Αλβανία
Αλβανία
Από όλους τους χερσαίους γείτονές της η Ελλάδα δέχεται λαθρομετανάστες διαφορετικών  εθνοτήτων.  Ο αριθμός τών εισερχομένων από τα χερσαία σύνορα ανέρχεται σε 120 περίπου ανά ημέρα , (3600/μήνα, 43200/έτος ).
3.     ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
“Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει παρόμοια κατάσταση με την Ελληνική και η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών”,  εκπρόσωπος Τύπου της FRONTEX, κ. Michal Parzyzek (Απρίλιος 2012)
Η μορφολογία της Ελληνικής συνοριακής  γραμμής, χερσαίας και θαλάσσιας, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και είναι δύσκολο να φυλαχθεί 100%.  Μεγάλοι ορεινοί όγκοι, δύσβατα εδάφη στο χερσαίο χώρο διευκολύνουν την παράνομη είσοδο ανθρώπων. Η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων σε όλη τη συνοριακή γραμμή είναι και δύσκολη και δαπανηρή , ( 100Ε / μέτρο περίπου).      Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης για κατασκευή ενός φράκτη περιορισμένου μήκους σε συγκεκριμένο χώρο στον Έβρο είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας και επικίνδυνη ως προς το ακριβές σημείο τοποθέτησής του γιατί δημιουργεί θύλακα γκρίζας ζώνης
Ο μόνος τρόπος φύλαξης της Ελληνικής συνοριακής χερσαίας γραμμής, η οποία δεν φυλάσσεται καθ όλο το μήκος της από ανθρώπους, ηλεκτρονικά μέσα και σύρματα είναι η ακτινωτή και σε βάθος φύλαξη για ανακάλυψη των «εισβολέων» λαθρομεταναστών.  Περισσότερο συγκεκριμένα, περίπολοι Αστυνομίας κατά μήκος της συνοριακής γραμμής αλλά και σε βάθος της Ελληνικής Επικράτειας πρέπει να ελέγχουν τυχαία δρόμους, περάσματα, σταθμούς, χωριά και πόλεις.
Η Ελληνική κρατική μηχανή δεν διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, ούτε τα μέσα γιά να φυλάξει πλήρως τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα.  Με τα σημερινά δεδομένα δεν υφίστανται οι οικονομικοί πόροι για καλύτερη φύλαξη, που μπορούν να μεταφραστούν σε χιλιάδες πρόσθετους συνοριοφύλακες, εκατοντάδες πρόσθετους φράκτες με ηλεκτρονικούς αισθητήρες, προσλήψεις ακόμη 1000 ανδρών ακτοφυλακής και απόκτηση ακόμη 30 ακτοφυλακίδων  πλήρως εξοπλισμένων .
Λόγω οικονομικής κρίσης απομένει μόνο η καλή συνεργασία ΕΛΑΣ και Ακτοφυλακής με τις Ενοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση μίας καθημερινής απειλής για την επιβίωση του Ελληνικού κράτους.   Μόνο αν γίνει συνείδηση ότι πρόκειται για ένα «αμυντικό καθημερινό πόλεμο», ο οποίος θέλει εκπαίδευση, προσωπικό, μέσα, συμμαχίες  και οικονομικές θυσίες για να αντιμετωπιστεί, υπάρχει ελπίδα να σταματήσει η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών.
4.       ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ- ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΕΙΤΟΝΩΝ
To 2011 , όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κος Λοβέρδος, συνελήφθησαν 99.368 λαθρομετανάστες , από τους οποίους  5922 επαναπροωθήθκαν στη χώρα τους, 11357 απελάθηκαν και 2358 έφυγαν μόνοι τους. Οι υπόλοιποι  79731 , ζουν στην Ελλάδα.  Οι 5 «top»  χώρες προέλευσης του 2011 είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αλβανία, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο.  Το 2012 προστέθηκε και η Συρία σαν τόπος προέλευσης μέσω Τουρκίας, η οποία διευκολύνει πολύ την διέλευση.
Το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαικών και Διεθνών Αναλύσεων αναφέρει στην ιστοσελίδα του
«Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά! Πέρσι, το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (τα οποία είναι προφανώς υποεκτιμημένα) πέρασαν, μόνο από τον Έβρο, 56.000 λαθρομετανάστες. Αν προστεθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που πέρασε από όλες τις πύλες εισόδου, το νούμερο υπερβαίνει τις 150.000!!! Σύμφωνα μάλιστα με την FRONTEX η μέση είσοδος λαθρομεταναστών κατά το 2011 ανήλθε στα 400 άτομα / ημέρα!  Σκεφτείτε το λίγο. 150.000 σε ένα έτος, ήτοι ο πληθυσμός ενός μεγάλου ελληνικού νομού π.χ. του νομού Έβρου, που σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε αυτόν τον πληθυσμό. »
Η ανωτέρω ενδεικτική παράθεση πηγών για τον αριθμό των εισερχομένων παρανόμως μεταναστών δείχνει καθαρά το μέγεθος της απειλής για το Ελληνικό κράτος, στο οποίο προστίθενται κάθε έτος 100.000 ή 55000 ή 79000 περίπου μουσουλμάνοι.  Όποιος αριθμός και να αληθεύει είναι πολύ μεγάλος και επικίνδυνος.
Ο Ελληνικός λαός μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ρατσιστικές διαθέσεις, ούτε εχθρικές τάσεις προς τους λαθρομετανάστες.  Βλέποντας  όμως τους αριθμούς και την ραγδαία αλλαγή της πληθυσμιακής  σύστασης σε χωριά και πόλεις αρχίζει να παίρνει αμυντική στάση.   Επειδή το επίπεδο ζωής των λαθρομεταναστών είναι κατά κανόνα πολύ χαμηλότερο του επιπέδου φτώχειας, αυτοί αναγκάστηκαν να στραφούν προς  αδικήματα κατά ζωής και περιουσιών με αποτέλεσμα οι Ελληνικές φυλακές να γεμίσουν με αλλοδαπούς κρατούμενους. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα.  Από αυτούς σχεδόν έξι στους δέκα (ποσοστό 57,4%) είναι αλλοδαποί με αυξητικές τάσεις.
Η ανάγκη για επιβίωση και το παράνομο καθεστώς που τους διέπει, κάνει ολόκληρες ομάδες των λαθρομεταναστών να ασχολούνται επίσης με το παράνομο εμπόριο και με την παράνομη εργασία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους Έλληνες και το οργανωμένο κράτος. Οι παράνομοι μετανάστες διακινούν κάθε λογής λαθραία εμπορεύματα στους δρόμους  χωρίς αποδείξεις εφορίας και χωρίς να αποδίδουν εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης ο αθέμιτος ανταγωνισμός κάνει τα εμπορικά καταστήματα να βάζουν λουκέτο, δημιουργώντας ανέργους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους.
Οι γειτονικές χώρες της Ελλάδος μέχρι τώρα παραμένουν απαθείς, (Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια) , μέχρι και ύποπτα αδιάφορες,(Τουρκία).   Όσο ισχύει η συνθήκη του «Δουβλίνο 2» όλοι οι γείτονες και οι εταίροι στην Ε.Ε.  σφυρίζουν αδιάφορα και δεν τους αφορά η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα και στην ΕΕ διότι οι εισερχόμενοι παράνομα στην Ελλάδα παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτήν. Εντός της Ε.Ε. η Ιταλία και η Ισπανία έχουν και αυτές πρόβλημα λαθρομεταναστών, το οποίο είναι πολύ πιο μικρό από το πρόβλημα στην Ελλάδα.  Η FRONTEX , συνοριακή δύναμη βοήθειας από την Ε.Ε. διαπίστωσε το πρόβλημα, αλλά δεν μπόρεσε να το επιλύσει. Τα διαθέσιμα χρηματικά κονδύλια από την Ε.Ε. είναι λίγα και ανεπαρκή για την αντιμετώπιση του Ελληνικού προβλήματος λαθρομεταναστών, ακόμη όμως και αυτά δεν τα έχει εκμεταλευτεί το Ελληνικό κράτος,  που δείχνει μία ολιγωρία θαυμαστή.
5.       ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ – ΛΥΣΕΙΣ
Οι παρούσες προοπτικές του προβλήματος διαφαίνονται δυσοίωνες για το Ελληνικό Κράτος αν δεν αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισής του.  Η οικονομική κρίση είναι απαγορευτική για διάθεση πόρων από τον Ελληνικό προυπολογισμό και μέχρι σήμερα δεν έχει συμφωνηθεί / αποφασιστεί μία ενιαία αντιμετώπιση  του προβλήματος διότι δεν έχει αναγνωριστεί σαν μία απειλή επιβίωσης.
Ο πόλεμος κατά της λαθρομετανάστευσης για να κερδιθεί απαιτεί από το Ελληνικό Κράτος :
Α.           Αναγνώριση της απειλής  και αναδιάταξη των κρατικών υπηρεσιών για αντιμετώπιση του προβλήματος.
Β.           Απορρόφηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαικών χρηματικών πόρων και δυνατοτήτων για κατασκευή υποδομών ( φράκτες, αισθητήρες εντοπισμού, χώροι υποδοχής) με γρήγορους ρυθμούς
Γ.           Πίεση της Τουρκίας και των υπολοίπων αδιάφορων γειτονικών χωρών είτε απ’ευθείας, είτε μέσω της Ευρωπαικής Ένωσης για συγκράτηση των διερχομένων μεταναστών και καλύτερη φύλαξη των συνόρων τους.
Δ.           Ανάδειξη της λαθρομετανάστευσης σαν ένα μείζον πρόβλημα της Ε.Ε.
Ε.           Καλύτερη φύλαξη των χερσαίων συνόρων με συνεργασία και πυκνότερες περιπολίες από ΕΛΑΣ,  Στρατό  Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία (πτήσεις Ε/Π εντοπισμού).
ΣΤ.        Καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνεργασία της Ακτοφυλακής με το Πολεμικό Ναυτικό και ενεργοποίηση νοικιαζομένων ταχέων πλοιαρίων από την Ακτοφυλακή όπου υπάρχει έλλειψη πλωτών μέσων αυτής.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για την Ελλάδα, ένα ορθόδοξο Χριστιανικό Κράτος, το οποίο δέχεται μεγάλους αριθμούς μουσουλμάνων που αλοιώνουν την σύνθεσή του. Ο κίνδυνος αυτός μαζί με την υπογεννητικότητα απειλεί ευθέως το μέλλον της Ελλάδος και απαιτεί ενέργειες άμεσες και αποτελεσματικές, οι οποίες δεν διαφαίνονται στο σύντομο μέλλον ότι μπορούν να παρθούν από το υπάρχον πολιτικό δυναμικό.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin