Thursday, May 17, 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Ως πότε θα είμαστε όμηροι της μειονοτικής ψήφου; ...

Χρέος ευθύνης του ΠΑΣΟΚ να προσέξει την λίστα του...(xronos gr)

Να ικανοποιήσει τον χριστιανικό πληθυσμό μετά την απαράδεκτη ψήφιση νέων προνομίων
στους μουσουλμάνους που θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα κτίσματα καταβάλλοντας μόλις το 20% 
ώρα που με μια νέα διαδικασία θα επαναληφθούν οι βουλευτικές εκλογές σε λίγες μέρες  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να πάρει την μεγάλη απόφαση να δει το θέμα της εκπροσώπησης του κόμματός του στο  νομό δικαιώνοντας και τον χριστιανικό πληθυσμό, με μια απόφαση τόλμης και προτάσσοντας πρώτο στην λίστα ένα βουλευτή που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με συναίσθηση της ευθύνης του. 

Η μειονότητα ψήφισε και στήριξε την επιλογή του Αχμέτ Χατζηοσμάν, ενώ ο χριστιανικός πληθυσμός που ένοιωσε προδομένος κι αδικημένος  ιδιαίτερα μετά την τροπολογία της εισφοράς των προστίμων με βάση την θρησκευτική διαφοροποίηση θα πρέπει να νοιώσει ότι τα κόμματα επιτέλους δεν θα άγονται και θα φέρονται από τέτοιες μικροπολιτικές αλλά θα ενεργούν με βάση το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών, χωρίς διαχωρισμούς. Κοινή απαίτηση λοιπόν του πληθυσμού και με το ενδεχόμενο να υπάρξουν και αποσχίσεις αν ακολουθηθούν οι γνωστές εντολές άνωθεν, θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ πιο νηφάλια αφού θέλει να οικοδομήσει ένα νέο κοινωνικό πρόσωπο βασισμένο στην δυναμική του αύριο και όχι σε αρρωστημένες λογικές και τακτικές του χθες, να τολμήσει την δική του υπέρβαση στην Ροδόπη βάζοντας πρώτο στην λίστα χριστιανό υποψήφιο για να δει και την έκφραση του χριστιανικού πληθυσμού δίπλα του. 

Στην ελληνική Θράκη όπου πολλοί την βλέπουν σαν πεδίο δόξης λαμπρό για διπλωματικούς κι άλλους ευαίσθητους χειρισμούς, θα πρέπει τουλάχιστον σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να μην γίνουμε όμηροι της μειονοτικής ψήφου, η οποία εξ άλλου αποτυπώνεται δυναμικά στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δοθεί ελπίδα και προοπτική με ισόρροπη εκπροσώπηση του χριστιανικού στοιχείου. Οι εξελίξεις και με την Ντόρα Μπακογιάννη και τις επαφές της με τη Νέα Δημοκρατία δημιουργούν κι άλλους συσχετισμούς  στη Ροδόπη όπου ο εκλεκτός της μειονοτικός πήρε πάνω από 10500 ψήφους!  Θα δούμε πολλά αρκεί τα κόμματα αυτή την φορά να μην κάνουν το λάθος που πάντα συμβαίνει και λειτουργήσουν ως υπηρέτες αποκλειστικά και μόνο των συμφερόντων της μειονότητας και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι οι εκλεκτοί τους αυτενεργούν ως Τούρκοι, συναγελάζονται και συσκέπτονται με υπουργούς της ξένης χώρας δραστηριοποιούνται  εκεί απροκάλυπτα, επισκέπτονται την τουρκική εθνοσυνέλευση και αποτελούν τον βραχίονά της εδώ. Αυτό έδειξε η μέχρι τώρα πρακτική των κυρίων αυτών. Για τους νεοεκλεγέντες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε άποψη θα τους δούμε στην πράξη. Για τους παλιούς και δοκιμασμένους όμως βοά ήδη το επιβαρυμένο παρελθόν τους. Ο κ. Βενιζέλος ας πάρει τις αποφάσεις του.

Μ.Μ.-xronos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin