Wednesday, May 30, 2012

Πρόβλημα στο Κοζλοντούι Βουλγαρίας...

ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.  Από δυσλειτουργία τουρμπογεννήτριας....
Τεχνικό πρόβλημα οδήγησε στην διακοπή της λειτουργίας μιας μονάδας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, πάντως δεν υπήρξε κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας, ανακοίνωσε η διεύθυνση του σταθμού χθες. Η διεύθυνση του εργοστασίου ανέφερε ότι η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ενός αντιδραστήρα, που παράγει 1.000 μεγαβάτ, προκλήθηκε από μια δυσλειτουργία στο σύστημα προστασίας της τούρμπο-γεννήτριας στις 19:52 τοπική ώρα. «Οι λόγοι που η μονάδα διέκοψε τη λειτουργία της εντοπίστηκαν και το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε», ανέφερε η ανακοίνωση.
Το εργοστάσιο θα θέσει ξανά σε λειτουργία τον αντιδραστήρα σήμερα, κατά την ίδια πηγή. Την 24η Μαΐου, τέθηκε σε λειτουργία ο άλλος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι, ο υπ' αρ. 5, και συνδέθηκε ξανά στο εθνικό δίκτυο μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας συντήρησής του. Δεν έχει φθάσει στο μέγιστο επίπεδο της απόδοσής του ακόμη. Οι δύο αντιδραστήρες 1.000 μεγαβάτ, σοβιετικής κατασκευής, παράγουν περίπου το 36% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται σε ετήσια βάση στη Βαλκανική χώρα. Τα τελευταία χρόνια, έχει διακοπεί η λειτουργία των υπολοίπων τεσσάρων, παλαιότερων αντιδραστήρων, βάσει μιας συμφωνίας με την ΕΕ και λόγω των ανησυχιών των Βρυξελλών για την ασφάλεια του εργοστασίου.
---------------------
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin