Thursday, May 17, 2012

Η ανθρώπινη ιστορία του πολύπαθου περιπτέρου στο Εσκί Τζαμί ...

Έμεινε χήρα από το 1974, όταν ο άντρας της σκοτώθηκε στην Κύπρο και μεγάλωσε μόνη της
τα δύο παιδιά, δουλεύοντας στην αρχή η ίδια στο περίπτερο και στη συνέχεια, όταν αρρώστησε, λαμβάνοντας το μίσθωμα ενοικίασης
Μεγάλωσα και σπούδασα τα παιδιά μου και είπα να ξενοιάσω, αλλά δεν με αφήνουν, λέει με παράπονο στο «Χ»


Εδώ και μία δεκαετία όμως δέχεται οχλήσεις για να μετακινήσει το περίπτερο, το οποίο ενοχλεί το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών που προσέρχονται στο Εσκί Τζαμί, όπως έκαναν γνωστό σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής μουσουλμάνοι σύμβουλοι. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση όταν παρουσιάστηκε εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, που πρότεινε τη μεταφορά του περιπτέρου στο απέναντι πεζοδρόμιο, μπροστά από πρακτορείο προπό. 

Οι τόνοι ανέβηκαν στην επίμαχη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης και μετά από πολύωρη συζήτηση η συζήτηση τελικά αναβλήθηκε, ώστε να βρεθεί μία καινούργια τοποθεσία για το πολύπαθο περίπτερο. 

Η Σταυρούλα Κοκκινάκη είναι ιδιοκτήτρια του περιπτέρου μπροστά στο Εσκί Τζαμί, που εξομολογήθηκε με παράπονο στο «Χ», «μεγάλωσα και σπούδασα τα παιδιά μου και είπα να ξενοιάσω, αλλά δεν με αφήνουν, με ταλαιπωρούν εδώ και μια δεκαετία.. 

Τελευταία μου είπαν ότι ενοχλώ την προσέλευση των πιστών στο Εσκί Τζαμί. Τους εξήγησα ότι το περίπτερο είναι τα μέτρα του κανονικά. 50 χρόνια βρίσκεται το περίπτερο εκεί και το κυνηγάνε, δήθεν ότι εμποδίζουμε την προέλευση των πιστών. Αυτό είναι δήθεν, εγώ ξέρω ότι θέλουν να κάνουν τουαλέτες εκεί. Είμαι σίγουρη». 

Μία ενδεχόμενη μετακίνηση του περιπτέρου φοβίζει την κ. Κοκκινάκη, η οποία θεωρεί ότι η ιδιοκτησία της δεν ενοχλεί την προσέλευση των πιστών στο τέμενος, «η κύρια είσοδος του τζαμιού δεν είναι εκεί που είναι το περίπτερο, αλλά από την μεριά των ταξί. Επίσης το περίπτερο βρίσκεται 1 με 1,5 μέτρο από την δευτερεύουσα είσοδο και δεν εμποδίζει καθόλου». 


Το μίσθωμα ενοικίασης του περιπτέρου και μία μικρή σύνταξη του μακαρίτη του άντρας της είναι το εισόδημα της ιδιοκτήτριας, που ζητά επιτέλους να την αφήσουν να ησυχάσει, θέτοντας έτσι την ανθρώπινη διάσταση στην υπόθεση, όταν άλλοι θέτουν μόνο την ψηφοθηρική.
 
Δήμητρα Συμεωνίδου

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin