Thursday, May 24, 2012

Το υπ. Γεωργίας ζητά από την Κομισιόν 30 εκατ. ευρώ! ...

Την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπά για μια ακόμη φορά η Ελλάδα ζητώντας επιπλέον βοήθεια ώστε να θρέψει τις στρατιές των απόρων που αυξάνονται δραματικά μέρα με την ημέρα. Με επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν, ο υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά 30 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «δωρεάν διανομής τροφίμων» και με τα οποία θα ενισχυθούν ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Όπως τονίζει ο υπουργός, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, «με την ευαισθητοποίηση όλων των πλευρών, της ΕΕ, της πολιτείας και των φορέων αλληλεγγύης, πρέπει να προστατεύεται το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, που είναι η πρόσβαση σε επαρκή, ασφαλή και υγιεινή διατροφή.
Πέρα από τις αναπτυξιακές πολιτικές απαιτείται η αποτελεσματική υποστήριξη κάθε Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε κάθε εποχή και κυρίως στη σημερινή εποχή της μεγάλης δυσπραγίας, όπου ο κοινωνικός ιστός απειλείται ακόμη περισσότερο».

Το υπουργείο ζητά να περιληφθούν στο πρόγραμμα αυτό γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικότερα τυριά, ζυμαρικά, ρύζι και ελαιόλαδο, που θα διανεμηθούν κυρίως σε κοινωφελή ιδρύματα, προγράμματα της εκκλησίας και των Δήμων, άπορους, άστεγους και πολύτεκνες οικογένειες.

Η ελληνική πλευρά ζητά από την Κομισιόν την αύξηση κατά 50% της οικονομικής βοήθειας, ώστε ο προϋπολογισμός του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων να φτάσει για το 2013 τα 30 εκατ. από 21 εκατ. που ήταν το 2012, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα.

Με τα χρήματα αυτά το υπουργείο σχεδιάζει την ενίσχυση των φορέων που τα δύο τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στην οργάνωση συσσιτίων και παροχή τροφίμων στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

protothema gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin