Tuesday, March 15, 2016

Στην ουδέτερη ζώνη πνίγηκε και το όνομα της "Μακεδονίας"

Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν πνίγονται μόνο άνθρωποι, αλλά και το όνομα της Μακεδονίας...

Από την έναρξη της τραγωδίας στην Ειδομένη και ειδικά από χθες, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ανά πεντάλεπτο την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος (που επιδίδεται σε συνεχείς επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης), η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (που περί άλλα τυρβάζει, υπογράφοντας συμφωνίες στην Τουρκία), ο αρμόδιος υπουργός Επικράτειας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (που... πρωτεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ώφειλαν να είχαν ήδη παρέμβει, απαιτώντας η γειτονική χώρα να αναφέρεται με το αναγνωρισμένο απο τον ΟΗΕ όνομά της...
 [Σοφία Βούλτεψη]
 [NEWZ.GR]

15/3/16
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

20 comments :

  1. Österreichs Kurs in der Flüchtlingspolitik... Wien will Brennerroute schließen...

    Kurz vor dem EU-Gipfel gibt sich Österreich in der Flüchtlingspolitik härter denn je. Bundeskanzler Werner Faymann fordert von Angela Merkel einen Kurswechsel. Auch Deutschland müsse Obergrenzen einführen, die Kanzlerin endlich eine "klare Sprache" an der Tag legen, sagt Faymann: "Solange der Eindruck entsteht, jeder der nach Deutschland will, schafft es irgendwie nach Deutschland, und ab dann ist er dort und hat alle Möglichkeiten und Rechte - und das ohne jede Grenze. Solange dieser Eindruck entsteht, wird es für alle schwierig, den Beschluss des Europäischen Rats umzusetzen, der da lautet: Ende des Durchwinkens.“

    Es gibt keinen Fluchtgrund aus Griechenland

    Auch die Lage im griechischen Idomeni, die Fluchtversuche über die Grenze nach EJRM/FYROM, bewirken in Österreich kein Umdenken. Vizekanzler Reinhold Mitterlehner betont, die Balkanroute müsse geschlossen bleiben: "Es gibt aus unserer Sicht auch keinen Fluchtgrund aus dem EU-Land Griechenland. Und vor allem kein Recht darauf, sich das jeweilige Land auszusuchen.".....tagesschau.de
    15/3/16

    ReplyDelete
  2. FYROM returns migrants to Greece, Cyprus objects to EU-Turkey deal...

    FYROM trucked about 1,500 migrants and refugees back to Greece after they forced their way across the border on Monday, as European nations continued to pass the buck in a migration crisis that risks tearing the European Union apart.

    The police action was part of a drive by Western Balkans states to shut down a migration route from Greece to Germany. Nearly a million people fleeing war and poverty in the Middle East and beyond used that route over the last year, forming biggest influx of refugees since World War Two.

    But EU efforts to conclude a deal with Turkey to halt the human tide in return for political and economic rewards hit a setback on Tuesday. Cyprus, an EU member, vowed to block efforts to speed up Ankara's EU accession talks unless Turkey meets its obligations to recognize its nationhood....reuters.com
    15/3/16

    ReplyDelete
  3. Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ζητεί ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με μήνυμά του στο Twitter...

    «Δεν αρκεί η συγγνώμη του Γ. Μουζάλα, ζητώ την παραίτηση του», έγραψε ο κ. Καμμένος.

    Της ανάρτησης του κ. Καμμένου προηγήθηκε αναφορά του κ. Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης, χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία», αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ.

    Μιλώντας για την κατάσταση στην Ειδομένη και για το συμβάν της Δευτέρας, όταν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες (σύμφωνα με τις αρχές της ΠΓΔΜ), πέρασαν τα σύνορα για να βρεθούν στη γειτονική χώρα, ο κ. Μουζάλας τόνισε: «Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία [σ.σ. την ΠΓΔΜ].

    ReplyDelete
  4. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

    ReplyDelete
  5. Λοβέρδος: Ατόπημα Μουζάλα, παραβίασε εθνική γραμμή...

    Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία.

    Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας.

    Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση.

    ReplyDelete
  6. FYROM state news said they had drowned "in the icy waters" having "crossed into our territory, finding a spot where the [razor wire border] fence ends"....etc

    ReplyDelete
  7. Συγγνώμη για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» ζήτησε αργά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας...

    «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μουζάλας.

    ReplyDelete
  8. Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον Μουζάλα χωρίς τον Καμμένο ...

    Σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, συγκάλεσε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το θέμα που προέκυψε με τον Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια.

    Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο προεδρος της Βουλής Ι.Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Ο Πάνος Καμμένος που δεν μετέχει στη σύσκεψη ζήτησε χθες και σήμερα την παραίτηση του υπουργού.

    ReplyDelete
  9. Μήνυμα συσπείρωσης έστειλε ο αντιπρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter...

    «Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και μάχης για το Προσφυγικό και την Οικονομία. Όχι για παραιτήσεις. Η αναταραχή για το λάθος του Μουζάλα, είναι υπερβολική» έγραψε.

    ReplyDelete
  10. Βολές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και της ΝΔ εξαπολύει το Ποτάμι, με αφορμή το αίτημα για παραίτηση του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, σχετικά με την αναφορά του σε «Μακεδονία» αντί ΠΓΔΜ...

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

    «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς.

    »Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».

    ReplyDelete
  11. «Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμβαίνοντας στο ζήτημα που έχει δημιουργήσει έντονη ενδοκυβερνητική κρίση, αφού ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ζητά την παραίτησή του...

    «Στην πολιτική όσα λέμε έχουν επιπτώσεις» σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «ο κ. Μουζάλας δεν πρέπει να παραιτηθεί μόνο διότι χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία αλλά και γιατί απέτυχε στη διαχείριση του προσφυγικού».

    «Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας της Κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι η πλήρης απουσία του κράτους στο κολαστήριο της Ειδομένης», είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του Σκάι.

    ReplyDelete
  12. Πορτογάλος πρώην υπουργός: Επανειλημμένα Έλληνες υπουργοί λένε «Μακεδονία»...

    Θέμα και στην ευρωπαϊκή σφαίρα έχει γίνει η ενδοκυβερνητική κρίση στην Αθήνα με αφορμή το «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα καθώς ήδη μέσω των social media, πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι, που παρακολουθούν συστηματικά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα σχολιάζουν το ζήτημα.

    Μεταξύ αυτών, ο πρώην υπουργός επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Πορτογαλίας Μπρούνο Μακάες, που μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αποκάλυψε πως ο ίδιος επανειλημμένως έχει ακούσει Έλληνες υπουργούς να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία», κατά την διάρκεια συμβουλίων στις Βρυξέλλες.

    «Υποθέτω η απαγόρευση ισχύει μόνο για δημόσιες τοποθετήσεις», σχολιάζει ο ίδιος σκωπτικά.

    ReplyDelete
  13. Παμμακεδονική Ενωση των ΗΠΑ: Απαιτούμε την άμεση παραίτηση Μουζάλα...

    Την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα απαιτεί η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις δηλώσεις του που αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

    Στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα, απαιτεί την άμεση παραίτηση του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

    Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες». Η απολογία «παρασύρθηκα» δεν στοιχειοθετεί επαρκή δικαιολογία σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

    Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της κυβέρνησης του στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα. Τη στιγμή που η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών δίνει μάχη για την αναίρεση της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα Μακεδονία, είναι αδιανόητο στελέχη της κυβέρνησης να αποκαλούν την γείτονα «Μακεδονία» και να ενισχύουν την προπαγάνδα και επιχειρηματολογία της.

    Αντιθέτως θα έπρεπε με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της κυβερνήσεως να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ. στην περιοχή των Βαλκανίων και να εργασθούν για τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας».

    ReplyDelete
  14. Ο Γιάννης Μουζάλας θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, απαντούσαν με νόημα κύκλοι του αρμόδιου υπουργείο μετά την επίθεση της αντιπολίτευσης και τα αιτήματα για παραίτηση του υπουργού.

    ReplyDelete
  15. Την παραίτηση του φέρεται να υπέβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο υπουργός ο οποίος βρίσκεται στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες υπέβαλε την παραίτηση του.

    ReplyDelete
  16. Παντελή έλλειψη σοβαρής διαχείρισης στο προσφυγικό καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης....

    Μιλώντας στον ANT1, υποστήριξε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος» και πρόσθεσε πως «το άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί αυτή την πολιτική στο προσφυγικό για ανθρωπιστικούς λόγους δεν υπάρχει, πνίγηκε στην Ειδομένη».

    «Ο ίδιος ο κ. Μουζάλας ομολόγησε ότι η κυβέρνηση συνειδητά δεν παρενέβη στην Ειδομένη, αφέθηκε στις ΜΚΟ και τώρα πληρώνουμε το τίμημα» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αυτές τις μέρες δεν έχει κάνει τίποτα για την οργανωμένη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τη συγκεκριμένη περιοχή.

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που ανέκυψε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που είπε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε: «Οι "κύκλοι" Μαξίμου έσπευσαν να απαντήσουν στη ΝΔ για τον Γιάννη Μουζάλα, αλλά μετά ήρθαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Μουζάλας ή Καμμένος λοιπόν».

    ReplyDelete
  17. Μετά τον Μουζάλα και σύμβουλος του Φίλη κάνει λόγο για «Μακεδονία»...

    Στη συζήτηση που άνοιξε με την αναφορά Μουζάλα περί "Μακεδονίας", ενεπλάκησαν και λοιποί παράγοντες της κυβέρνησης της Ελλάδας, όπως ο σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, αρμόδιος για θέμα Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Δικαιωμάτων/ Αλληλεγγύης, Θέμης Δημητρακόπουλος.
    Με σχετική ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, τόνισε πως "Μακεδονία αποκαλούνταν η περιοχή επί δεκαετίες".

    Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:
    «Μακεδονία αποκαλούνταν η περιοχή επί δεκαετίες, ως επαρχία της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Και τότε, κανείς δεν διαμαρτυρόταν από τους δικούς μας». Και προσθέτει: Είναι παράλογο από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε έναν τόπο που τον έλεγαν Μακεδονία να τους στερείς το δικαίωμα να ζουν σε αυτή τη χώρα με αυτό το όνομα. Ετσι κι αλλιώς, δεν μπορώ να συμφωνήσω με τίποτα με τα αιτήματα των χρυσαυγιτών, των ακροδεξιών και των εθνικοφρόνων. Ούτε συναρτώ την ευημερία της πατρίδας μου που υπεραγαπώ με το όνομα μιας μικρής αδύναμης χώρας στα βόρεια σύνορά μας. Οπότε...»

    ReplyDelete
  18. Τις προθέσεις της κυβέρνησης αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, όσον αφορά την υπόθεση Μουζάλα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    «Οι οριστικές αποφάσεις για τον Μουζάλα θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής», διευκρίνισε.

    ReplyDelete
  19. Λεβέντης: Σικέ διαφωνία Τσίπρα - Καμμένου για τον Μουζάλα...

    «Μήπως η ενδοκυβερνητική κρίση για την υπόθεση Μουζάλα αποτελεί ένα σικέ σχέδιο διαφωνίας;», διερωτάται ο Βασίλης Λεβέντης.

    Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων μιλώντας στον Real FM, ερωτηθείς για το εάν βλέπει εκλογές το προσεχές διάστημα, είπε πως «ο Τσίπρας απειλεί τους βουλευτές του ότι εάν δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό, θα πάει σε εκλογές την Κυριακή του Θωμά».

    «Γι’ αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος, «εγώ είπα ότι ο Καμμένος απείλησε κλπ., επειδή δημοσκοπικά καταρρέει. Μήπως ήθελε να φύγει για να σώσει τον εαυτό του, μήπως γνωρίζοντας το σχέδιο Τσίπρα για εκλογές, ενημερωμένος από τον Τσίπρα ότι πάμε για εκλογές; Μήπως είναι σχέδιο σικέ διαφωνίας;».

    ReplyDelete
  20. Κάλυψη Μουζάλα από την κυβερνητική εκπρόσωπο ...

    Ο πρωθυπουργός κατανοεί τις ευαισθησίες του Πάνου Καμμένου και η κυβερνητική θέση είναι ξεκάθαρη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Η ίδια επανέλαβε ότι το «Μακεδονία» ήταν γλωσσικό ολίσθημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο της 17ης -18ης Μαρτίου.

    Η Όλγα Γεροβασίλη δεν επιβεβαίωσε επίσης ότι ο κ. Μουζάλας έχει υποβάλει την παραίτησή του.

    Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε βγει από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό- επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί, «έστω και για λόγους ευθιξίας».

    Σε ερώτηση για το τι θα πράξει αν τελικά ο πρωθυπουργός δεν ζητήσει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin