Friday, November 20, 2015

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Με απώλειες για την ελληνική κυβέρνηση υπερψηφίστηκε χθες βράδυ το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, που θα ξεκλειδώσουν την εκταμίευση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ο οποίος απείχε της ψηφοφορίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε διατάξεις του νομοσχεδίου, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Διεγράφη επίσης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο.


Νωρίτερα χθες, είχε παραιτηθεί ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος είχε αρνηθεί να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.


Ο κύριος Σακελλαρίδης αντικαταστάθηκε από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.
Υπέρ του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και κατά 137.
Δέκα βουλευτές απουσίαζαν.
Τα κύρια ζητήματα του πολυνομοσχεδίου αφορούσαν τους πλειστηριασμούς και την ειδική φορολογία στο κρασί.
Παναγιώτης Γιωργαλλής

  riknews.com.cy
20/11/15
-------------------
  • Επί της αρχής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν και τα άρθρα εκτός από τα άρθρο 1 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα άρθρα 11 και 16 που τα ψήφισε το Ποτάμι και το άρθρο 18 που το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

«Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας, ο χειμώνας της νεοφιλελεύθερης αριστεράς, που δεν ξέρει ούτε που βρίσκεται ούτε που πατάει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και την παραίτηση Σακελλαρίδη λέγοντας ότι «στα εσωκομματικά σας δεν θα παρέμβω, αλλά περιμένατε για τη ΝΔ να έχει προβλήματα. Κοιτάξτε τώρα να λύσετε τώρα τα δικά σας και η ΝΔ θα είναι ενωμένη και ισχυρή από Δευτέρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νεοφιλελεύθερη αριστερά που έκανε φιλοδώρημα τις συντάξεις, μείωσε στο μισό το επίδομα θέρμανσης και όσους το λαμβάνουν, και αύξησε τον ΦΠΑ, είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «έχουμε δεύτερη φορά αριστερά, αλλά πρώτη φορά πλειστηριασμούς πρώτη κατοικίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανευθυνότητα και ανεπάρκεια. Προσπαθούν να μας εξισώσουν όλους προς τα κάτω και αυτή είναι η δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία».

«Από το «όχι σε όλα» κατέληξε στο «ναι σε όλα». Κάνει αυτό που εμείς ποτέ στα χρόνια της κρίσης δεν αφήσαμε να γίνει», υπογράμμισε και επεσήμανε ότι «θα έπρεπε να ντρέπεστε για όσα λέγατε μέχρι το Δεκέμβρη του 2014, αλλά και να ζητήσετε μία συγγνώμη».

«Αποδεικνύουν πως η μόνη συνέπειά τους ήταν η ασυνέπειά τους, ότι η κοινωνική ευαισθησία είναι μύθος για την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «αποδεικνύεται πως όσα έλεγε ήταν ψέμα για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών».

«Γι’ αυτό οι συνάδελφοι έχουν πρόβλημα συνείδησης. Είμαι περίεργος να δω πως θα κοιμηθούν το πρώτο βράδυ που θα γίνει πλειστηριασμό σε μία οικογένεια που δεν θα έχει να πληρώσει», συμπλήρωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης εκτιμώντας ότι αν ψηφιστεί ο νόμος όποιος άγαμος παίρνει πάνω από 683 ευρώ το σπίτι του δεν προστατεύεται, ενώ μία τετραμελής οικογένεια με εισόδημα πάνω από 1.700 ευρώ το μήνα χάνει το σπίτι της.

«Ανοίγουν την Κερκόπρτα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» και «καταργούν για πρώτη φορά από το 2008 κάθε δικαστική προστασία», σημείωσε.

Η Φώφη Γεννηματά

Για «αναλγησία» κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία - με αιχμή το νομοσχέδιο για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων - είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση που «με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεσπιτώσει τον κόσμο».

«Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήσασταν καλοί στο να πουλάτε και τώρα καλύτεροι στο να ξεπουλάτε. Πουλήσατε ψεύτικα λόγια και “πρώτη φορά αριστερά” και σήμερα ξεπουλάτε την ελπίδα. Πουλήσατε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και ο κόσμος εισπράττει φόρους, εξώσεις και απελπισία. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη που τα δίνει όλα» είπε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Κατέδειξε δε ως υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό για ό,τι συμβεί τονίζοντας πως «το Grexit είναι ακόμα στην αυλή μας και η πολιτική αυτής της κυβέρνησης απειλεί να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Για «μία ακόμη παρτίδα αντιλαϊκών προαπαιτούμενων» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Πρόκειται, υπογράμμισε για μία «συμφωνία που φέρνει το ξεσπίτωμα χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, νέους φόρους και εκβιασμούς στους πολίτες για να πληρώσουν». Παράλληλα, συνέχισε, είναι «συμφωνία – λαιμητόμος, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν με σιγουριά οι ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι να ξέρουν ότι μπορούν να κερδοσκοπήσουν».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Η Ελλάδα είναι όμηρος των κλισέ, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα, κάνοντας λόγο για «κλισέ του αριστερού λαϊκισμού απέναντι στα κλισέ του δεξιού λαϊκισμού».

«Και με αυτά τα κλισέ θέλατε να κάνετε πολιτική. "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", καλό και με ομοιοκαταληξία. Εσείς πήγατε στις εκλογές με αυτό το σύνθημα το οποίο στην μετάφραση του σήμαινε "μην πληρώνεις τίποτα – δεν θα χάσεις τίποτα"» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: «Και εμείς πήγαμε στις εκλογές λέγοντας "κανείς δεν χάνει το σπίτι του αν είναι άνεργος ή δεν έχει άλλη περιουσία". Δεν είχε καν ομοιοκαταληξία. Ποιος κέρδισε στις εκλογές το ξέρετε. Τα ψέματα και τα κλισέ».

Ο κ. Θοεδωράκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι πήγε απροετοίμαστος στην Τουρκία και έκανε λόγο για ερασιτεχνισμούς που μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικοί.

«Αλλά να γυρίσουμε πίσω στα κλισέ Κανένας φόρος στους αγρότες. Επαναφορά του κατώτερου μισθού. Όλοι γυρίζουν στο Δημόσιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Και δώρο η ΔΕΗ, τα διόδια και οι συγκοινωνίες» τόνισε εν συνεχεία και υπογράμμισε ότι «κάποιοι από εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη ντροπή».
  elzoni.gr
20/11/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin