Monday, September 21, 2015

Γιουνκέρ σε Τσίπρα: Να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη

Τη βεβαιότητα ότι θα σχηματιστεί «γρήγορα κυβέρνηση» και ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε συγχαρητήρια επιστολή του για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των κομμάτων και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, συνεχίζει ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής και του ίδιου προσωπικά.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητέ Αλέξη, αγαπητέ φίλε,

εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τα εκλογικά αποτελέσματα της χθεσινής βραδιάς. Είμαι βέβαιος ότι αυτά αποτελούν τη βάση για τον γρήγορο σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης υπό την προεδρία σας και για την αξιοποίηση της σχετικής δημοκρατικής εντολής, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας, που συμφωνήσατε με τους Ευρωπαίους εταίρους τον Αύγουστο. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα ευρεία υποστήριξη όλων των κομμάτων, θεσμική σταθερότητα και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων όσο και προς την ελληνική οικονομία. Συγχρόνως, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να καταστεί λειτουργική η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η οποία θα αποτελέσει το θέμα της ειδικής συνόδου των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Όπως γνωρίζετε καλά, μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε εμένα προσωπικά, ότι θα συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα και θα υποστηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση στις προσπάθειές της.

Με εκτίμηση,

Jean-Claude JUNCKER Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Πηγή: Sκai.gr

  riknews.com.cy
21/9/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin